Novi Nadzorni odbor smenio Tomaševića sa mesta v.d. generalnog direktora EPS-a 1foto FoNet Ana Paunković

Miroslav Tomašević v.d. generalnog direktora Elektroprivrede Srbije danas je smenjen, odlučio je Nadzorni odbor kompanije.

Umesto njega na čelo EPS-a privremeno kao vršilac dužnosti biće postavljen Dušan Živković.

Tomašević je postavljen na mesto v.d. generalnog direktora EPS-a nakon kolapsa termoenergetskog sektora tokom decembra 2021. godine kada je EPS bio pod upravom Milorada Grčića.

Nedavno je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović kritikovala Tomaševića i rezultate EPS-a od početka godine, a posebno slabiju proizvodnju uglja u Kolubari zbog čega je morao da se uvozi ugalj. Ekspresno je stigao odgovor EPS-a da je proizvodnja stabilna, da su remonti u Kolubari krenuli ranije o čemu je obavešteno Ministarstvo, a Tomašević je zamolio ministarku da „ne uznemirava javnost“.

Nekoliko dana kasnije, po osnivanju novog Nadzornog odbora, ministarka je kao jedini član Skupštine akcionara iz nekog razloga tražila supotpis Tomaševića na izbor NO, ali ga nije dobila.

Đedović je zatim najavila izbor novog direktora EPS-a na konkursu koji će raspisati novi Nadzorni odbor, što automatski znači smenu Tomaševića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari