Novi protest radnika Kolubare zakazan za 7. jun, pozvali i ostala javna preduzeća da se pridruže 1Foto: N1

Novi protest radnika Kolubare zakazan za sredu 7. jun u 10 časova ispred Ministarstva rudarstva i energetike Srbije, saopštilo je danas radno telo „Jedinstvo Kolubara“.

Organizatori su pozvali da im se pridruže i pruže podršku kolege iz svih javnih preduzeća (23) kojima je predložena mogućnost da se pretvore u akcionarska društva ili društva sa ograničenom odgovornošću Predlogom zakona, a među kojima su i Srbijavode, Pošte, Srbijašume, nacionalni parkovi.

U saopštenju se navodi da je rok od sedam dana od poslatih zahteva sa poslednjeg protesta je prošao i da i dalje nema nikakvih odgovora niti ispunjenja zahteva.

„Pozivamo sve kolege iz cele Elektroprivrede Srbije (EPS), hidraše, termaše, građane Srbije, da shvate ozbiljnost situacije u kojoj se nalazimo i u kojoj ćemo se svi naći ubrzo postavljanjem njenog novog nadzornog odbora. Da se svi ujedinjeni pojavimo tog dana ispred Ministarstva rudarstva i energetike i da im stavimo do znanja da ne damo privatizaciju EPS-a i njegovo rasparčavanje i izdvajanje bilo kog njenog dela“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari