Novi sajt e-Uprave blokirao bolnice i registraciju kola

Umesto da bude unapređen i bezbedniji, novi sajt elektronske uprave napravio probleme

Ostavite komentar


  1. To je jasan pokazatelj svega u ovoj zemlji. Ako obicna e uprava ne radi..sta da ocekujemo od onih koji smisljaju unapredjenje u vezi sa bilo cim..Verujem da je na nacionalnim frekvencijama o ovome recent nista..

  2. Pa šta da se očekuje od polupismenih vlasti i ljudi koji se ne bave onim zanimanjima za koja bi trebalo da su stručni.

  3. Ha, ha, kursadžije unapređenih šešeljoida u akciji!! Tako je to kad umesto stručnjaka posao rade botovi…

    1. Zapravo je to tako kada pola gradjana „tera“ winXP SP1 piratizovan pre 20 godina, a ocekuju da im radi ko poslednji OSX.

      1. A Linux? Zasto drzava forsira Microsoft i placa ogromne sume toj americkoj kompaniji, a postoji besplatna i stabilna alternativa?

        Cista kradja, jos iz vremena zutih, pa naprednjaci nastavili.

  4. Kakav hejt 🙂 Ko je pogledao sajt euprave pre i posle promena ne bi mogao da izjavi ovako nešto. Jedini problem s promenama je što nisu kompletne, tj i dalje mora da se koristi stari softver za zakazivanje za pasoš i ličnu kartu.

    A ove kritike su „pošto smo neprijatelji, sve što uradiš je pogrešno“.
    A problem je u stvari što smo nepismen narod. 40% dece koje završi osnovnu je funkcionalno pismeno, a računarska pismenost se svodi na browsovanje Facebooka i eventualno Instagrama.

    1. Predpostavljam da se ono “pre promena“ odnosi da period kad je ovde bilo Panonsko More, kako to slikovito kaže BurnABitch?

    2. Imam završen tehnički fakultet sa prosekom ~9, živim od računara i stojim iza toga da je e-uprava realizovana kranje amaterski. Mene bi bilo sramota da kažem da sam ja to radio. I zaista je dobro pitanje zašto država ne pređe na Linux. Zbog CAD/CAM/CAE softvera koji koristim ja jesam vezan za Windows, ali za državnu upravu Linux jeste logičnije (mada, možda ne i jeftinije) rešenje.

  5. Ja prko e-uprave uplatio za zdravstvenu knjizicu za mamu jos pre,otprilike tri godine. Kako nije bilo pomaka,odem do socijalnog,i saznam da je doslo do neke greske,i navodno nisu dobili pare.Pokazao im screen shot,ali dzabe.Pare uredno skinute sa mog racuna,a morao ponovo da platim. Uzmimo kao pretpostavku da nisam jedini koji je tako prosao…Veoma aljkavo!!!

  6. Pošto se kuvarice, frizerke, manikirke… na brz način obučavaju da budu medicinske sestre, zašto to ne bi bilo i u drugim strukama? Banca Intesa skoro tri meseca ne može da reši probleme koje ima sa novim software-om. Šta očekivati od SNS kadrova u e-upravi? Genijalnost?

  7. Brzopotezni predsednik, brzopotezna premijerka pa prema tome i brzopotezna i nedovoljno promisljena i drzava! Sve se slaze! Pitajte nju!

  8. Naravno da ima problema kad se nešto menja na veliko u velikom sistemu, ni jedan software nije bez grešaka, dajte strpljenja desetak dana da pofiksaju bugove pa onda dajte ocene…
    Svaka čast za hrabrost da unapređuju e usluge u zemlji…pa svi znamo gde smo 🙂

  9. U zdravstvu i ovako ima problema sa koriscenjem informativnih tehnologija, narocito u vojnom zdravstvu gde se u XXl veku jos uvek pise hemijskon i gde se koristi indigo za rad, a ne kompijuteri. Kao u proslom veku, a to Ministarstvu odbrane ocito ne smeta.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.