Novosti: Blizu 1.100 radnika napušta tri železnička preduzeća

Ostavite komentar


  1. sklanjali nepotrebnu administraciju, a sačuvali neophodne radnike, racionalizacija ima smisla. Naravno, pošto kontrola rada u državnim firmama nikada nije postojala i tamo je mobing suroviji od mobinga u privanom sektoru, nije nemoguće da se i na dalje čuva nepotrebna administricaja, a dele otkazi neophodnim radnicima, onda se izvrši izmena sistematizacije i sa drugačijim nazivom radnog mesta i minimalnom korekcijom u opisu posala koji realno ostaje nepromenjen budu udomljeni neki snalažljivi politički aktivisti.

    1. Sasvim si u pravu.Jesu otpušteni neophodni radnici iz izvršne službe da bi se otvarala nepotrebna radna mesta za stranački i sindikalni kadar i tako evo već treća sistematizacija a jedan radnik u izvršnoj službi radiće poslove i drugih,ukinutih radnih mesta kao što se već radi kod privatnih operatera i kod nas i u Hrvatskoj.Dojadilo ljudima da rade u propaloj i korumpiranoj železnici gde su plate i uslovi rada ispod normalnih kriterijuma pa mnogi i sami odlaze. Ajmo botovi,na posao,lupajte minuse i komentare za dobrobit vladajuće stranke koja je državnu železnicu rasturila na manja privatna preduzeća.

  2. I opet će džabalebaroši i partijski zaposleni ostati, a svi drugi nisu bitni. Kada se ovo završi, već dogodine, će ponovo moći da zapošljavaju odane partijske radnike, na upražnjena mesta …

  3. Mnogo se ova vlast hvali reformama ali cinjenica je da je ostalo jos samo 6 pari medunarodnih putnickih vozova dnevno i 20-tak vagona pa vi vidite dokle je dogurala ta „reforma“ ministarke Mihajlovic! Lose, lose!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.