NVO odgovara Vučiću: Peticiju „Marš sa Drine“ protiv Rio Tinta potpisalo 120.000 građana

Ostavite komentar


  1. Da li treba da zatvorimo sve fabrike i rudnike i da zivimo od cistog vazduha smesno. Naravno da treba da bude sve u skladu sa ekologijom i najboljom astitom mora se od necega ziveti .Vi sto se bunite na selo pa da proizvodite hranu pa ce te videti sta je tezak rad za male pare ,ane sedite u Beogradu i mislite na ekologiju bas smesno

    1. Tek ćeš da umreš od smeha kad im se izlije deponija u Drinu, Savu i Dunav.

    2. A za koliko para vi to radite i prodajete se, kada komentarisete da se tesko radi a malo zaradjuje. Zar vecina ovog naseg stanovnistva ne zivi tako??? Ili vi znate nesto sto mi ne znamo??? Sitne i prodane duse ce nasu decu kostati normalnih zivota. Ako su vec sve pokrali, onda makar nek nam ostave ono sto nam je priroda dala, i ne diraju u to.

  2. Mogao je predsednik da kupi nase gradjane sa onom idejom koja doduse nije losa i lepo je izlaganje bilo da gradjani zaista sve znaju i sami ako mogu da odlucuju , o proizvodnji na kraju elektro automobila u Srbiji , ali dotle , pitanje je sta bi bilo , ko zna da li bi tih automobila i bilo i po kojoj ceni , ovaj Rio tinto je neka firma koje druge drzave nisu mogle da oteraju iz svojih drzava , zato treba pitati te drzave zasto su ih oterali , najbolje bi bilo da mi jednog dana imamo masine kao Rio tinto i mi budemo Rio tinto , a dotle automobili neka sacekaju .
    Dobro je sto opozicija ( bivsa pozicija) nije im uzela neku kintu , sada bi to morali da varcamo ko zna sa kolikom kamatom a da li su uzeli sebi u dzep nema pisanih tragova. pa im se opet (Rio tintu) nista ne duguje.
    Nije covek pametan sta bi odlucio , ali njabolja bi odluka bila da smo mi kao ta firma Rio Tinto , da kada s emalo obgatimo kupimo amsine kao sto ih oni imaju pa jednog dana kada nigde ne bude bilo vise Litijuma gle cudesa ima ga Srbija , mozda je on dobar ne samo za baterije ???.
    Lepo predavanje od strane predsednika to se mora priznati .
    Cestitke Kinezima na smanjenju zagadjenosti u Boru, da se ugledaju svi iz Evrope na Kineze , ko zna kakva je zagadjenost na istim stvarima u Evropi .

  3. Bravo. Kako je moguce da neko prirodna bogatstva zemlje daje strancima. NECE PROCI

    1. Nije to u pitanju. Ovo je bas losa firma sto se tice okoline. Svuda su to pokazali. Decenijama.

  4. Mnogo kontradiktornosti gradjana macve i verujem da ih samo interesuje korist od rudnika, a verovatno sada nemaju nikakvu.

  5. Da li se tu računaju i građani BiH, Hrvatske i CG kojima ste nosili papire na potpis jer u Srbiji niste mogli da sakupite 100 potpisa.

    1. Kako se mogu poslati potpisi,jer mnogi nisu znali kako i gde da ih posaljemo.

  6. Tih 120 hiljada potpisa treba overiti kod notara, jer ono skupljeno klikom na netu se ne računa.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.