Obrazac M-4 kojim se dokazivalo da je poslodavac uplatio penzione doprinose zaposlenima, uskoro odlazi u zaborav, jer će podatke o stažu i visini zarade državne institucije razmenjivati između sebe, bez potrebe da građani odlaze na šaltere i sami pribavljaju.

To je rezultat saradnje PIO fonda i Direkcije za elektronsku upravu, a najavljuje se da je to samo prvi korak ka potpunoj digitalizaciji usluga penzionog fonda.

– Zajedno sa partnerima iz PIO fonda radimo na tome da građani, osim onih koji na tome ne insistiraju, ne dolaze u kontakt sa ovim dokumentom. To, primera radi znači, da roditelji koji žele da upišu dete u vrtić, više neće morati da provode sate i sate pred šalterima u Nemanjinoj ulici, čekajući da im se izda M-4 obrazac. Onog trenutka kada apliciraju za neku od predškolskih ustanova, PIO će ovaj dokument automatski poslati nadležnim institucijama, bez potrebe da roditelji to sami i fizički obave, kao što je to do sada bio slučaj – istakao je Dušan Stojanović, direktor Direkcije za elektronsku upravu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari