Zaposleni u preduzeću „24. septembar“, koji su već 29 dana u generalnom štrajku, juče su na dva sata blokirali saobraćaj na putu Užice – Zlatibor, pokušavajući da skrenu pažnju na teško stanje u toj firmi čiji je vlasnik država.


Oni traže da se status tog preduzeća u restrukturiranju reši njegovim vraćanjem u sastav EPS, gde je bilo do 2003. godine, kao i isplatu 28 zarada. Međutim, niko od predstavnika Vlade Srbije i nadležnih ministarstava nije se udostojio da odgovori na njihove probleme na koje su sa 150 dopisa ministarstvima privrede i energetike ukazivali tokom proteklih šest meseci.

– Zbog takvog odnosa države bili smo prinuđeni da blokiramo put – rekao je Svetozar Prljević, predsednik Sindikata radnika EPS u tom preduzeću i predsednik Štrajkačkog odbora.

On je za Danas objasnio da postoji mogućnost da se predstavnici radnika sastanu danas sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem, koji u Užice dolazi u okviru predizborne kampanje socijalista.

– Zbog dolaska premijera i najave da ćemo se sa njim sastati, odlučili smo da sutra ne blokiramo put, već da štrajk nastavimo u fabričkom krugu u Krčagovu – objasnio je Prljević i dodao da radnici od premijera očekuju podršku i rešavanje problema tog preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari