Od naredne jeseni struja na vetar

Hoće li Golubac postati prepoznatljiv i po proizvodnji struje iz vetrogeneratora

Ostavite komentar


  1. Projekat je nerealn. Navedeni podaci radova i instaliranje vetrogeneratora prevazlazi dobit iz tog vetroparka. Projekat nije isplativ.

  2. Od svega ,biće strujanje vazduha tj.vetra,zahvaljujući merama Premijera a naravno i Vlade.Eno gde su Rumuni,a gde smo mi Teslini potomci i vizionari…U dimu termoelektrana …U magli gusana koji lete dugih 25 godina i još ne mogu da se prisajedine sa pameću…

  3. Ja sam jos 2009 radio diplomski rad na temu obnovljivih izvora energije. I treba pazljivo citati clanak. Kompanija je od 2009 merila vetar i sigurno nisu dez razloga odabrali ovaj predeo. Projekat je sigurno isplativ a razlog je prost. Kilovat energije proizveden iz energije vetra placa se proizvodjacu 11 euro centi. Tako de nema govora o ne isplativosti. Jegldino je pitanje kako se daju dozvole za obnovljive izvore energije. Tu je otvoren prostor da samo povlasceni mogu da se bave ovim biznisom. koji je sigurno isplativ.

  4. Hajde novinari, malo istrazivanja. Ako ne radite Petkom, Subotom i Nedeljom – mozete ostalim danima. Ko je vlasnik Ivkoma, austrijanac nije sigurno. Da li je bilo tendera. Kolika je cena u otkupu. Koliko je drzava vec dala para. Da li ima subvencija.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.