Od početka godine sve više otkaza

Jura počela da otpušta ljude preko SMS poruka, reakcije vlasti nema

Ostavite komentar


  1. Problem u Srbiji izuzev naravno Beograda je ogroman broj gradskog stanovnistva koje je nedovoljno kvalifikovano i kao takvo ne moze da dodje do boljeg posla osim motanja kablova, ali i jos gorih poslova kod lokalnih privrednika. Drugih poslova nema ni za obrazovane, sto je jezivo. Do toga je doslo zbog vestackog formiranja gradova u periodu komunizma, tako su gradovi od 10k stanovnika za 20-30 godina dosli do 120k. Da su ostala jaka sela i poljoprivredna proizvodnja, da je u to ulagano i razvijano, imali bi prirodno stvaranje grada – seljak zaradi novac, napravi nekretninu u gradu, obrazuje decu, oni pokrecu razne poslove, stvaraju itd. Tada se i prosti radnik vise ceni jer ima odstupnicu na selu i nece da radi kao rob i da ga neko ucenjuje. Tako su nastali gradovi na Zapadu.

    1. Pa fino, ostaje pitanje da li ce vratiti subvenciju za ta radna mesta. 20 000€ po radniku…. Jer je pisalo trajno zaposlenje.

  2. Prvo, u tekstu nigde nije raščlanjeno da li se radi o klasičnom otkazu ili isteku ugovora na određeno vreme. Ako je u pitanju klasičan otkaz, onda je zakon itekako prekršen i neko bi morao da odgovara, dok sa druge strane, ako je reč o isteku ugovora sve je zakonski. U samom ugovoru na određeno vreme je navedeno kada radni odnos prestaje i nema potrebe za rešenjem o prekidu radnog odnosa, jer je isto, da kažemo, sastavni deo ugovora.
    Znači, da li je reč o otkazima ili isteku ugovora?

  3. Prekjuce objavise u Nemackoj da je ta drzava srecna sto je prosle godine BDP smanjen za „samo 10 %“ a mi se ubismo od papagajskog ponavljanja naseg prvorodenog da Srbija ima rast zaposlenosti i najmanji pad BDP-a u Evropi! I slepcu je jasno koliko ima istine u svim zvanicnim izjavama politicara!

  4. pa ja ni sa devojkom ne prekinem, preko sms-a a gde ovo odpustanje preko sms, tacno zemlja modernih robova, pa i ih i na moderan nacin, putem sms oteraju

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.