Od skupocenog BMW-a do slatkiša sa kanabisom: Šta je sve zaplenjeno na graničnim prelazima u Srbiji tokom praznika? 1Foto: FoNet/Uprava carina (arhiva)

Na graničnim prelazima u Srbije tokom praznika zaplenjena je razna neprijavljena, ali i zabranjena roba – od skupocenog BMW, firmirane garderobe i obuće, marihuane skrivene u energetskom piću, do luksuznog nakita i slatkiša sa kanabisom, saopštila je danas Uprava carine.

Najvredniji je automobil stranih registarskih oznaka BMW M5 2018. godište, procenjen na gotovo 61.000 evra, koga su carinici 2. maja zatekli na prikolici kombija domaće registracije koji se preko prelaza Horgoš uputio ka Nemačkoj.

Od skupocenog BMW-a do slatkiša sa kanabisom: Šta je sve zaplenjeno na graničnim prelazima u Srbiji tokom praznika? 2
Foto: Uprava carina

Vozač kombija je carinskim službenicima rekao da nema ništa da prijavi, ali je pregledom ličnih dokumenata potvrđeno da on ne poseduje radnu vizu niti boravak u inostranstvu, što znači da nema prava da upravlja ili prevozi vozilo sa stranim tablicama, zbog čega je BMW M5 privremeno zadržan do okončanja sudskog postupka.

U zavisnosti od presude koja bude usledila, automobil će ili biti vraćen vlasniku ili će se naći na nekoj od narednih e-licitacija Uprave carina.

Istog dana carinici su na prelazu Gradina sprečili krijumčarenje marihuane u prepravljenoj konzervi energetskog pića.

Putnik koji je autobusom putovao ka Bugarskoj, konzervu jednog energetskog pića prepravio je tako da se gornji deo limenke otvara, iako na prvi pogled izgleda kao da je reč o uobičajnom fabričkom pakovanju.

Marihuanu je u njegovoj torbi otkrio službeni pas.

Sutradan, 3. maja, letom iz Beča na beogradski aerodrom doputovao je putnik u čijem prtljagu je nađena neprijavljena roba procenjene vrednosti veće od 32.000 evra.

Od skupocenog BMW-a do slatkiša sa kanabisom: Šta je sve zaplenjeno na graničnim prelazima u Srbiji tokom praznika? 3
Foto: Uprava carina

Pored nakita marki „Cartier“ i „Van Cleef & Arpels“, u prtljagu tog putnika nađene su i tri ženske torbe marki „Valentino“, „Chanel“ i „Dior“, tri para muških patika „Louis Vuitton“, dva para ženskih patika marki „Gucci“ i „Valentino“, jedne ženske sandale „Dior“, dve muške majice marke „Louis Vuitton“, kao i ženska košulja i majica „Valentino“.

Carinici su na Kelebiji 4. maja kod putnika koji se vraćao u zemlju zatekli prtljag ispunjen raznim psihoaktivnim slatkišima – četiri kutije gumenih bombona „Gummy bear super strong“, tri lizalice „Canabis Amsterdam“ i jedan kolač „Space cake super strong“, koji u svom sastavu imaju kanabis.

Na Vaskrs, 5. maja, na Aerodromu „Nikola Tesla“ putnik koji je doputovao letom iz Podgorice kod sebe je imao verenički prsten vrdnosti veće od 5.000 evra, koji nije prijavio, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari