Odgovor vlasnika Goše radnicima u ponedeljak 1

Vlasnik Goše trebalo bi da se u ponedeljak obrati radnicima Fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke, koji štrajkuju već treci dan, rečeno je danas predstavnicima sindikata na sastanku u Ambasadi Slovačke u Beogradu.

– Primila nas je zamenica ambasadorke Slovačke Helena Mravikova i rekla nam da je razgovarala se ljudima iz ŽOS Trnave, naše matične kuće i da su oni poručili da će nam se obratiti u ponedeljak – kaže za Danas predsednik Samostalnog sindikata u Goši Milorad Miloradović.

On kaže da je Mravikova rekla da je i ministar spoljnih poslova Slovačke upoznat sa tim šta se dešava i da se trudi da stupi u kontakt sa vlasnikom kako bi se organizovao sastanak sa predstavnicima nadležnih ministarstava i kako bi se našlo rešenje za situaciju u fabrici.

Radnici Goše su počeli u utorak štrajk u krugu fabrike i nastaviće tako sve dok se ne reši pitanje zaostalih zarada kojih je između 15 i 20, ali i dok se uplate doprinosi za zdravstveno, ali i socijalno i penziono osiguranje. Situacija u Goši eskalirala je pre desetak dana kada se u fabrici ubio radnik Dragan Mladenović. Gošu je 2007. privatizovala slovačka firma ŽOS Trnava.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari