Oporezovati bogate, ali ne i srednju klasu

Ostavite komentar


  1. Da mi prvo vidimo kako se troši novac od poreza pa onda da razmišljamo o pivećanju istih.
    Cela poenta su glomazne i neefikasne državne institucije, prekobrojni zaposleni sa nerealno visokim platama i još većim beneficijama. Onda folaze populustičke mere pošto se političari udvaraju većini birača zbog gladova a većina nije bogata nego obrnuto. A kao šlag na torti dolaze javne nabavke.
    I o kakvom povećanju treba da se razgovara? Da bi političari više krali?
    Što o tome nije bilo reči od strane političara u zlatno doba svetske privrede ’70-ih, ’80-ih? Pa novca je bilo i pijančilo se, sada ga nema i hoće da ga uzmu od onih kod kojih ima.
    Što se tiče bogataša koji „mole“ svoje države da im uvedu više poreze, njih danas apsolutno ništa ne sprečava da plaćaju više. Za pičetak neka ne prijavljuju nikakve troškove koje je moguće osloboditi poreza i eto i njima i državama sreće. Takvih pozicija ima gomila i u korporativnom i u ličnom knjigovodstvu, samo je stvar želje a ne bla,bla,bla.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.