Oružari sutra ponovo u štrajku 1Ilustracija Foto: FoNet

Štrajkački odbor fabrike „Zastava oružje“ sutra će nastavi štrajk upozorenja, koji je počeo prošlog četvrtka, zbog neispunjenih zahteva, među kojima je i isplata bonusa od 25.000 dinara.

Na današnjem sastanku ministra odbrane Aleksandra Vulina, njegovog zamenika i predstavnika Nadzornog odbora sa predstavnicima Sindikalne organizacije fabrike „Zastava oružje“ iz Kragujevca, nije postignut dogovor o isplati bonusa zaposlenima od 25.000, a nisu usaglašeni ni stavovi o pokazateljima poslovanja preduzeća, rekao je FoNetu predsednik fabričkog sindikata Dragan Ilić.

Zbog tga je, prema njegovim navodima, doneta odluka da se sutra u 11 časova, ispred Upravne zgrade tog preduzeća, organizuje drugi štrajk upozorenja.

Oružari su ranije otkazali za danas najavljeni štrajk upozorenja ispred Upravne zgrade tog preduzeća, jer je Ministarstavo odbrane zakazalo sastanak ministra sa predstavnicima sindikata na kome se razgovaralo o radničkim zahtevima, među kojima je bio i zahtev za isplatu bonusa od 25.000 dinara.

Prvi štrajk upozorenja održan je 25. januara, u fabričkim halama, a prema navodima sindikata „mašine je isključilo 99 odsto zaposlenih, koji su nezadovoljstvo izrazli na svojim radnim mestima“.

U Sindikatu te fabrike ranije je najavljeno da će, „ukoliko zahtevi radnika budu ignorisani, štrajk biti organizovan i narednih dana“. (kraj) sv/bv

Doneta je odluka o nastavku aktivnosti i novom štrajku upozorenja, koji će biti održan u utorak. 30. januara u 11 časova, ispred Upravne zgrade fabrike oružja, rečeno je FoNetu u Sindikatu te fabrike uz najavu da će, „ukoliko zahtevi radnika budu ignorisani, štrajk biti organizovan i narednih dana“.

Prethodni jednočasovni štrajk upozorenja, održan je u fabričkim halama, a prema navodima sindikata „mašine je isključilo 99 odsto zaposlenih, koji su nezadovoljsto izrazli na svojim radnim mestima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari