Otkaz u DIS-u zbog odlaska u toalet

Pismo javnosti Informativne službe Saveza samostalnih sindikata Srbije

Ostavite komentar


  1. Šta očekivati kada smo svi na kolenima, bez ikakve volje da pokažemo zube, da se suprostavimo, da protestujemo. Istrošeni smo i uplašeni, mogu da nas gaze kako im je volja. Dragi moji, budimo malo više Grci, iako smo Srbi….tj. ako mislite da nešto promenimo – na ulicu, glasno i ubedljivo. Da drhte pred nama.

  2. Iskrivljena slika jednog neradnika, koji misli da je jači od sistema, a da bi zaradio platu mora se nešto i raditi…

  3. Taj poslodavac je zaslužio da mu dotični radnik izvrši nuždu direktno na svom radnom mestu, u samoj prodavnici. Tako ne bi prekršio vreme za pauzu i ne bi „ugrozio izvršavanje radnih zadataka i produktivnost rada, kako sebe, tako i drugih zaposlenih“.

  4. Očigledno da zaposleni u državnoj upravi koji rade na ovim poslovima ili su korumpirani ili ne rade svoj posao za koji su plaćeni. Zakon lepo kaaže da svaka firma koja ima preko 50 zaposlenih mora da ima sindikat. E ko nema sindikat udri maksimalne kazne svaki dan pa gazde neka onda blokiraju koliko hoće. Činjenica je da takoreći sve strane firme u Srbiji nemaju sindikat jer ko god se usudi da ga organizuje odmah daju oktaz. E državo Srbijo prema svojim radnicima se ponašaš gore nego janjičari.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.