Pripadnici kriminalističke policije u saradnji sa Višim tužilaštvom u Kragujevcu, uhapsili su i, uz krivičnu prijavu, istražnom sudiji Višeg suda priveli Dragoljuba Radulovića, bivšeg vlasnika i direktora kragujevačkog preduzeća Metal sistemi, zbog sumnje da je zloupotrebio ovlašćenja u privredi.

Kragujevačka policija juče je saopštila da se sumnje da je Radulović na osnovu falsifikovane dokumentacije, odnosno lager liste o fiktivnim zalihama robe preduzeća Metal sistemi, 2008. godine podigao kredit u OTP banci u iznosu od preko 85 miliona dinara, te da taj kredit nije vratio, niti je banka mogla da ga naplati putem zaloga, jer su zalihe robe kao zaloga bile fiktivne. Radulović je, na taj način, oštetio banku za 85 miliona dinara, a svom preduzeću pribavio protivpravnu imovinsku korist.

Bivši vlasnik Metal sistema već je bio hapšen u maju prošle godine, i to zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja i poslovnim mahinacijama oštetio preduzeće. Nekih šest meseci pre toga, preciznije u decembru 2010, Vlada Srbije je poništila privatizaciju Metal sistema, u čijem sastavu posluju i dve proizvodne celine nekadašnje Industrije „Filip Kljajić“, ali je, na osnovu dogovora u Ministarstvu ekonomije, Raduloviću ostao deo od 33 odsto kapitala Metal sistema. Ta firma je u restrukturiranju i očekuje strateškog partnera, a za razliku od perioda kada je Radulović bio većinski vlasnik, sada je organizovana proizvodnja lanaca, procesne opreme i drugog, od čega radnici redovno primaju plate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari