Preduzeće Nikom i kragujevačke gradske vlasti potpisali su juče ugovor o prodaji dva hektara građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni „Servis 2“, gde je planirana izgradnja regionalnog centra za prodaju vozila i rezervnih delova i servisiranje svih Fijatovih brendova. Grad je NIKOMU lokaciju u zoni „Servis 2“, kraj autoputa od Kragujevca prema koridoru 10“, prodao po ceni od 6.000 evra za aru, odnosno za 1,2 miliona evra.


Direktor Nikoma Slobodan Nikolić podsetio je juče da će ta kompanija na lokaciji „Servis 2“ izgraditi distributivno – poslovni centar, površine oko 5.000 kvadratnih metara, u kojem će kupci i vlasnici svih Fijatovih brendova u centralnoj Srbiji dobijati kompletnu uslugu. Početak izgradnje centra predviđen je za septembar, a otvaranje objekta za prvi kvartal naredne godine. Vrednost investicije, prema Nikolićevim rečima, iznosi oko dva miliona, a planirano je upošljavanje oko 40 radnika.

Gradonačelnik Stevanović juče je rekao da je zemljište trajno prodato, a ne dato u zakup na 99 godina. Kragujevac je, na taj način, postao prvi grad u Srbiji u kome je primenjen novi Zakon o prodaji građevinskog zemljišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari