Savo Manojlović i aktivisti Kreni-Promeni izašli iz zgrade opštine Čukarica nakon što su u njoj prespavali: Problem s overiteljima nije rešen 1foto: Kreni-Promeni

Pokret Kreni-Promeni organizovao je danas protest na uglu Požeške i Valjevske ulice na Čukarici, a potom i protestnu šetnju do zgrade te opštine, jer, kako kažu, ova opštinska uprava im nije obezbedila dovoljan broj overitelja.

Nakon prespavane noći u zgradi opštine kandidat za gradonačelnika Savo Manojlovića i aktivisti ovog pokreta Nikola Stanković i Aleksandar Jovanović napustili su ove prostorije.

Manojlović je, u obraćanju okupljenim građanima koji su ih dočekali ovacijama, naveo da su u ovu opštinu došli i predstavnici liste „Biramo Beograd“, koji imaju istovetni problem.

Najavio je da će sutra predati listu za beogradske izbore.

Među okupljenima bio je i glumac Nenad Hadži Maričić koji podržava ovaj pokret u kampanji.

Stanković za Danas kaže da problem i dalje nije rešen, ali da oni više neće biti u opštini. Overitelj koji im je bio obećan za 12 časova, nije se pojavio, navodi.

Prenoćili u opštini, nadležni im se nisu obratili

Građani su na poziv liste „I ja sam Beograd – Kreni-Promeni“ oko podneva blokirali Požešku ulicu, u Beogradu, i uputili se ka Opštini Čukarici u kojoj su prenoćili kandidat za gradonačelnika ove grupacije Savo Manojlović i aktivisti Nikola Stanković i Aleksandar Jovanović jer opština, kako su rekli, ne želi da im da overivače za potpise. Stanković je za naš list naveo da im se niko od nadležnih nije kako bi se problem rešio.

„Građani su trenutno blokirali Požešku ulicu i kreću se ka nama koji smo još uvek u opštini Čukarica. Savo, Aleksandar i ja smo ovde proveli čitavu noć, niko od nadležnih nam se nije javio tako da su vrlo otvoreno i na delu pokazali svih ignorantski stav prema građanima koji ih plaćaju da budu samo i isključivo servis građana“, rekao je Stanković.

On je dodao da je ova lista dobila samo jednog overivača od 12:00 časova, ali opština Čukarica je ubedljivo najgora po pitanju dodele overivača.

Upitan kako će ovo uticati na prikupljanje potpisa za čukaričke izbore Stanković je odgovorio da to zavisi od kako će se razvijati situacija sa overivačima danas i sutra.

Protest je krenuo u 12 časova. „Idemo po Nikolu, Savu i Aleksandra u opštinu“, stoji u objavi.


Predstavnici Kreni-Promeni u opštinu su došli juče oko podneva, jer im opštinska uprava nije dala dovoljan broj overitelja za opštinske izbore, rekao je u video obraćanju, objavljenom na njihovom Instagram nalogu Stanković.

Manojlović je juče izjavio da su predstavnici tog pokreta od zaposlenih u opštinskoj upravi saznali da je opština Čukarica Srpskoj naprednoj stranci (SNS) dala 23 overivača koji su im i prekovremeno overavali potpise, a da „opoziciji ne daju nijednog overivača“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari