Ovim tempom Srbija stiže razvijene zemlje za 100 godina

Nezavidni nalazi izveštaja EBRD-a o tranzicionom napretku u regionu

Ostavite komentar


  1. Neka ih kad ne znaju ili možda ne žele da uživaju u zlatnom dobu kao mi.

  2. Srbija stiže razvijene zemlje za 100 godina?
    Pod uslovom da joj one krenu u susret.

    1. U pravu ste. Stižu oni nas za par godina ako se populizam na vlasti bude širio ovakvim tempom kakav vidimo u Evropi.

  3. Gospodine M. Obradoviću, uz dužno poštovanje prema vama i vašem tekstu, najljubaznije bih vas zamolio da ovim upoznate ΛV, premijera(ke) i svih relevantnih persona u vlastima Srbije sa ovim činjenicama kako ne bi lagali svu čestitu javnost i narod, kojim rukovode. Za njih u paušalnim lažama mi smo drugi u Evropi po ekonomskoj snazi (procentu porasta BDP), a u suštini smo na začelju Evrope po realnim i stvarnim činiocima (BDP po stanovniku). Tu zaista nema laži, nema prevare, ukoliko oni ne kažu drugačije, a građani, pre svih penzioneri opljačkani i unazađeni, će se uvere kada pogledaju sebe, svoju garderobu i svoju trpezariju neposredno pre obroka. Siti i lopovi mogu da im pričaju bajkolaži do njihove besvesti i uz pomoć doktorata „doktora“ Malog.. Mi ćemo stići razvijene zemlje u Evropi za 100 godina, pod uslovom da one miruju ili idu natrag u ekonomskom pogledu.

  4. Mislim da je vaznija kupovna moc. Pre krize jeste rast bio visi ali inflacija je bila visoka kao i oscilacije kursa dinara. Sto ce reci ljudi su ispastali zarad privrednog rasta.

  5. Oni nisu predvideli „Zlatno doba“ u kome smo, i urusavanje domace privrede od strane nazadnog rukovodstva? Kraduckanje na veliko i seme dva brata ce dovesti da nikada necemo dostici ciljeve.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.