Pajić (PSG) o prodaji Šećerane: Neko će kao posrednik staviti ogromne pare u džep 1Foto: Shutterstock/Baloncici

„Ceo proces prodaje Šećerane izgleda kao klasična nameštaljka, neko će posredovati u tom poslu, staviće se ogromne pare u džep posrednika u vidu firme i zato je država namerno propustila svoje pravo da otkupi Šećeranu“, rekao je Vladimir Pajić, poslanik Pokreta slobodnih građana gostujući u N1 Studio Live, saopštio je PSG.

Pajić je istakao da propuštena prilika da se objekat otkupi briše i poslednju nadu da će se prema zemljištu i objektu postupati onako kako dolikuje, kako treba da se postupa sa jednim objektom od kulturnog značaja.

„Glavni deo kompleksa Šećerane je industrijski deo, gde se nalazi pozorište KPGT, ali tu su i dve zaštićene stambene zgrade i vrlo je lako Goranu Vesiću i Nikoli Selakoviću da to obrišu sa lica Beograda, a vrlo je izvesno da će nakon ovoga veliki deo kompleksa biti porušen“, ocenio je Pajić.

„Ovde se radi o širem projektu, projektu uništavanja kulture od strane SNS-a, na ono što je rezultat života građana između dva rata, njima posebno smeta osećaj slobode koji se tu stvara i zato se fokusiraju samo na određene spomenike od kulturnog značaja. Na taj način učestvuju u reviziji istorije, menjaju njegovu kulturu i to je najveća i nepopravljiva šteta“, rekao je Pajić i dodao da nam bežanje od kamere N1 jasno pokazuje i bežanje od odgovornosti i suočavanje za građanima.

Govoreći o zgradi Generalštaba, Pajić je rekao da postoji mogućnost da bude sačuvana s obzirom na broj stručnjaka koji je stao u njenu zaštitu, ali da je učešće građana veoma važno.

„Mi smo tu kao politički predstavnici da zaštitimo ono što je ljudima u njihovoj mikrosredini važno, drago mi je što ćemo takve ljude u budućnosti imati u lokalnim parlamentima da svojim rečima kažu šta ne žele. Jako je važno da i Goran Vesić i Nikola Selaković shvate da kada je Sajam i Generalštab u pitanju, neće biti šale, neka im pokušaj izgradnje gondole na Kalemegdanu bude lekcija, da nećemo pristajati na ovakve mehanizme“, zaključio je Pajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari