Vlasnik Konkord Vesta jedan od kupaca Šećerane 1foto: N1

Kompleks „Fabrike šećera“ za 690 miliona dinara je na javnom nadmetanju kupila firma „Vrenje d.o.o“, koja se nalazi na istoj adresi kao i Šećerana u Radničkoj 3 u Beogradu, prenosi N1.

Kupac Šećerane je „Društvo sa ograničenom odgovornošću Industrija špirita Vrenje Beograd (Čukarica)“, a firma je registrovana za proizvodnju ostalih prehrambenih proizvoda.

Vlasnik jedne trećine „Vrenja“ je firma „Konkord vest“ Željka Drčelića, registrovana za izgradnju stambenih i nestambenih zgrada.

Prema javno dostupnim podacima, Drčelić je preko „Konkord vesta“ u suvlasništvo firme „Vrenje d.o.o.“ ušao pre godinu dana i osam meseci.

„Konkord vest“ je poznat po nizu poslova koje su radili za državu, među kojima je i rekonstrukcija zgrade policije u LJermontovoj ulici. Za milijardu dinara ova firma je montirala montažne kućića za komunalne policajce, „Beogradske lične“, a za izvođenje radova na kanalizaciji u opštini Rakovica, dobili su ugovor vredan 191 miliona dinara (sa PDV), odnosno 1,6 miliona evra.

Ista firma ranije je dobila posao izgradnje stadiona u Zaječaru, koji je koštao 28,5 miliona evra.

Preostale dve trećine „Vranja d.o.o“ poseduje „Pan-alko sistem” iz Beograda, takođe registrovan u Radničkoj 3. Stoprocentni vlasnik tog preduzeća je Vlado Stanišić, državljanin Crne Gore.

Šećerana je danas prodata na javnom nadmetanja, a početna cena iznosila je 680 miliona dinara. Licitaciju su pokušali da spreče narodni poslanici Aleksnadar Jovanović Ćuta i Danijela Nestorović, kao i grupa aktivista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari