Palma: Šta je to bitkoin?

Ostavite komentar


  1. To je podvrsta muzickog pravca BIT, koji je forsirao jos Betoven dok je svirao Palmi na uvce…

      1. Bitkoin je ono sto licno zaradis, a kad te snadje korona trazis da te besplatno lece.

    1. Poslah vam komentar bez ijedne uvredljuve reci i ne objaviste ga. Da li treba da vas velicam ili ste „demokratski “ opredeljeni?
      Sramota.

    1. Postaviću jedno prosto pitanje. Da li bih voleo imati virtuelnu cifru na komjuteru ili zlatne poluge u džepu ?
      Naravno zlatne poluge. Prvo, budimo realni i jasni, fiat valute su jedna od prvih mahinacija virtuelne ekonomije. To je seme finansijskog raka. Virtuelna ekonomija je privlačna iz nekoliko razloga,ali je u praksi veoma loša. Kao odgovor na bolno stanje u realnom svetu, mase pokušavaju pobeći u virtueln svet.
      Zvuči uzbudljivo, ali nažalost ovde se nalaze uznemirujuće veze između našeg sveta i izmišljenog sveta.Ovde je međutim pitanje; Pravi novac zahteva unutrašnju vrednost. Kriptokutencije nemaju nikakvu unutrašnju vrednost. Programeri iz ničega u virtuelnom rudniku stvorenom od ničega repliciraju digitalni proizvod.Svako u kompjuteru može stvoriti kripto valute, gde matematika daje kripto svojevrsnu vrednost.Žao mi je ali je matematika besplatna.
      “ Oaza“ stvorena programskim genijem postaje veza za globalnu ekonomiju i virtuelno društvo. Pošto neću imati dovolno prostora, pitanje glasi: Zašto centralne banke širom sveta (uključujući BIS i MMF) razvijaju svoje vlastite sisteme za kripto valute ? Odgovor -zato što imaju korist od bezgotovinskog sistema.Virtuelna ekonomija stvara slabost u društvu.Podstiče nedostatak stvarne proizvodnje. Umesto pravih proizvođača preduzetnika i pronalazača imamo ljude koji se bore za prodaju imovine stvarnog sveta kako bi kupili kompjuterske uređaje sposobne za „miniranje“novčića koji stvarno ne postoje. Ovo je hladna istina. Pametnima sasvim dovoljno.

  2. Druze Palma, bitikon je ono sto zadenes Betovenu i Mocartu, kad razvuku ‘armuniku na slavi u Jagodini!

    1. Gosn veroucitelj zar vi u Jagodinu velite armunika ????? Mi na selu to velimo harmonika. Ups cenzura.

  3. Dacic koji jezajedno sa SPS popljackao celokupnu deviznu stednju i to izneli na Kipar , sada ima obraza da On pominje da nekom pleni nelegalno stecene bitkoine , Pa On je prvi kome treba zapleniti kompletnu imovinu > na Ime supruge u centru Jagodine izgradio je zgradu od 8 spratova , normalno izgredjena je od kredita , poznat sistem ,, 100 % depozit za kredit ,, i onda mozes da kazes ,,eto uzeo sam kredit ,, <> Nisma protiv toga da ljudi kradu , ali sam protiv bezobrazluka da oni koji kradu , da oni izigravaju ruku pravde koja ce eto nepostenima da pleni Bitkoine .>> Najveci problem u zemlji je sto narod u strukturama drzave tolerise 30 godina ovakve kadrove , ali od robova ne treba mnogo ocekivati , robovi cekaju da budu oslobodjeni i da ih o tome neko obavesti .

  4. Bitkoin je najnovija globalna prevara,dostupna samo digitalnim lopovima.Sirotinja vise nece moci ni da krade vece sume.

  5. PA veliki falsifikatori kao sto je Mali, su naravno upoznati sa svim prevarama ..pa sto ne bi i sa bitcoinom…Palma je domacin covek i realno ga zanimaju ljudske vrednosti..iako se i on nalupetao o uspesima ove nakaradne sektaske vlasti….Tako da Mali se jako razme u malverzacioni deo ekonomije ..o prevarnom da ne govorim…Tako da eto..na pravom je mestu…da prikrije i zataska sve malverzacije u kojima je do guse…siguran sam iako ne znam…ali tako deluje..

  6. Ovaj polupismen i veoma nepristojan i prost čovek je mnogo veća bitanga nego što ga realno javnost dozivljava.
    Kroz „cirkuzantsku“ ulogu kojom se nameće javnosti svesno ostavlja utisak pajaca a zapravo je bogati tajkun koji je zavlačio ruke u mnoge drzavne i paradržavne džepove.
    Od Kolubare preko reketiranja, poslovima sa opijatima i drugim nelegalnim posloboma stekao je ogromno bogatstvo koje vrlo dobro čuva političkom moći koju ima decenijama.
    Naravno da je sve to poznato onima koji se time bave.
    Njegova nadobudna, trapava i nadasve mediokritetska pojava uz vokabular palanačkog kočijaša mu apsolutno odgovara.
    On je zapravo veoma opasan, prepreden, pokvaren i vrlo moćan lokalni kabadahija pod zaštitom drzave.
    I to decenijama.
    Palma, to je Srbija zapravo!

  7. Realno teško je objasniti jer je to zapravo virtuelna valuta koja rafi na „reč“. To kod nas nema šanse da se primi. Neka valuta „na prevaru“ primila bi se odmah.

  8. Što bi rekao mladi lav SNS-a, poslanik Kebara: „To je ono što je Đilas opljačkao, 619 miliona toga. Živeo Vučić!!“

  9. Uopšte me ne bi iznenadilo da Palma u Jagodini rudari na strujomeru neke državne jadnosti a ovde se pravi nevešt

  10. postovani, prosto ne mogu da verujem da cu braniti palmu svojim recima … ali jedini od svih aktera je razumeo sta je bitcoin. bitcoin je carevo novo odelo. mozete se praviti da razumete kriptovalutu … ako mislite da stvarno razumete korene i sustinu devijacije osnovne ideje skidanja lanaca sa VISA i MC. postovani i meni dragi urednik draza moze da me kontaktira na mejl pa da objasnim zasto je palma jedini u pravu … ono sto pise na vikipediji nije istina. postavite jos jednom sebi pitanje sta je bitcoin? da li je moguce kupiti dorucak za njega? kako napaliti pdv i registrovati medjunarodni platni promet… gde su granice drzava i gde se izvrsava transakcija ? koliko ima bitciona i ciji su inicijalno? koliko kilovat casova treba za sledeci bitkoin? da palma … koliko god sirov i primitivan bio za moj ukus .. ovog puta si rekao naivno … zasto je car go?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.