Penzije u Srbiji od danas po švajcarskom modelu

Primenom nove formule penzije će od januara biti uvećane

Ostavite komentar


  1. Vučić&Co su rešili da nas penzionere okače o grede na tavanima pa da bas dime i suše i da nas poslužuju narodu kao dodatak za prehranjivanje dok traje njegovo zlatno doba i dok ne pokrafu i ne pootimaju sve što mogu!

  2. Uz srecnu Novu godinu, svima nama i srecno poskupljenje rtv takse na 255 dinara.

  3. Ova država je dekintirana i nema para za isplatu penzija. Zato kakav god da bude način usklađivanje, prnzioneri će uvek biti na šteti.
    Zar neko stvarno misli da će Zavod za statistiku objavljivati tačne i istinite podatke o rastu inflacije i rastu prosečne zarade?!!! Neće, naravno, nego će naštimati kako god im zatreba! Svi znamo da postoji laž, velika laž i srpska državna statistika.
    To je ista fora kao što svako leto temperatura nikako da prebaci onih magičnih 40 stepeni. Bude uvek vrlo blizu, ali nikad ne prebaci. Zašto? Zato što se iznad 40 stepeni (ili možda neke druge granice, ne znam tačno koje) uvodi vanredno stanje, a to znači promena radnog vremena, škole i vrtići ne rade, drugi režim saobraćaja i masa drugih mera kojima je zajedničko to da ne samo da strašno koštaju državu, nego i zahtevaju nivo organizacije i stručnost za koji je država potpuno nesposobna! Zato narode, prži se i trpi, valjda će jednog dana biti bolje. Ko dočeka…

  4. Mene vise ne mogu varati, a nastavljaju pljacku PIO fonda, njegove imovine i nasih penzija ! Cini im se da je vesto i lukavo, ali ako smo stari, jsmo nemocni, ali nismo glupi ! Gde su nase pare od doprinosa, pronadjite ih umesto sto uporno kaznjavate stare ?

  5. A šta biva ,ako se zaturi ili zaboravi
    formula
    Švajcarske i indeksacije…!!!?

    1. Sve ovo kompletno sa penzijama zdrav razum ne može da prihvati kao normalno . Od prošle godine sam u penziji , za. 40 godina radnog staža kao električar imam 27 000 din. Dogovorio sam se sa Slovenačkkm poslodavcem da radim na gradilištu kao električar . Poštenije je da umrem na gradilište nego u nekom kontejneru u Srbiji . Sa sobom vodim i svo troje dece koji imaju svoje plrodice . Ja toliko o zlatnom Srpskom dobu . Nastaviću i dalje da se javljam , ali sada iz Slovenije

  6. Eto za godinu, dve, najdalje pet do devet svi ce penzioneri imati svajcarske penzije cirka 2200 evra pa navise. U Srbiji se vec godinama kontinuirano odrzava takmicenje za naj lazova. AV je takmicar bez premca i on komotno moze da ponese titulu najlazov decenije.

  7. A hoće li nam i penzije isplaćivati u švajcarcima? Blago nama, živećemo u Srbiji kao švajcarski penzioneri! Da ne bude posle da su se zeznuli kao ovi što su uzimali kredite u švajcarcima, pa da moramo da vraćamo.
    Doduše nije to ništa novo, još nam je Voljeni I Nikad Prežaljeni Slobica obećavao švajcarski (ili švedski?) standard….

  8. Ovo je još jedna u nizu prevara. Veštačkim održavanjem kursa dinara prema evru, fingira se niska inflacija, a rast plata u javnom sektoru je u rukama vlade i biće poveći – da bi se zadržalo biračko telo. Penzioneri će dobiti pola od toga i odnos plata i zarada će biti sve nepovoljniji.

    Primer: inflacija 2%, rast zarada 12%, rast penzija 7%. Za nekoliko godina, penzije će biti potpuno obezvređene, jer će cene pratiti rast zarada.

  9. “ Vous avez ce que vous méritez “ …Imate ono sto zasluzujete …francuska narodna poslovica …posto vec dugih osam godina glasate i podrzavate sns sektu . Pinkove lazi su vam “ istine “ iako vas “ varaju “ ( da ne upotrebim neku “ tezu “ rec jer je praznik ) vi izlazite na “ glasanja “ verujuci “ praznim frazama “ izlizane propagande sns sekte sa trabantima …razmisljajte svojim glavama pa u BOJKOT

  10. WoW…čitava 1 crvena više za ceo mesec za sve nas! Taman za SVE, račune i izvršitelje, školovanje, kucne ljubimce, odmore i banje, lekove…knjige, odeću i obuću hranu, praznike, rodjendane, sve za kuću, popravke u kući(delove i majstore)… Ili da idem jednostavno po bromazepamčić u DZ i u povratku po sveću u Crkvu i molim se Bogu? Blago narkomanima…čujem da je skoro dzabe, uradis se, nista i ni o kome ne mislis, pravis se lud za sve i caooo…

  11. A poskupljenje RTS pretplate i jos ko zna cega, info stan, struja , voda, itd…
    Dzabe Svajcarski model, kada imamo standard Ruande.

  12. Penzioner sam i „pokrivam se usima“,ne radi cinjenja obratno,pustili smo
    da nas „mafiozi“preko nekog fantomskog udruzenja „zastupaju“,sta smo
    trazili to smo dobili.

  13. Švajcarski model penzija se bazira na apsolutnom minimumu obaveznog izdvajanja u iznosu od 4.2%(50/50 radnik/firma)+ 7-18%(odnosno minimum 21000 švajcarskih Franaka, minimum toliko mora i firma da doda) a ako neko hoće još veću penziju u budućnosti sam će odlučiti koliko i toliko sam uplaćivati u investicioni fond koji ce uvecavati kapital.

  14. Lako je Vučiću da pljačka penzionere, oni su bezopasni. Neka to pokuša sa fudbalskim klubovima ako ima muda. Već je davno rekao da ih nema kada su u pitanju huligani.

  15. Povećane? Divno. Lekovi za bolest zbog koje si i penzionisan ne može se ni pomisliti kupiti ako ti je penzija sa povećanjem 21.000 din. a imaš dete koje sam izdržavaš i školuješ. Računi? Hahaahaha… Kakofonija finansijskog sistema…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.