Petrović (SSP): Umesto dobre saradnje sa izvršiteljima, ministarstvo pravde da zaštiti građane 1Foto: Shutterstock/Vitalii Vodolazskyi

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Goran Petrović izjavio je da je u danu kada je čovek u Jagodini pokušao da se ubije jer mu je javni izvršitelj prodao stan od 66 kvadrata za 6.000 evra, ministarka pravde Maja Popović, prilikom sastanka sa predsednikom Komore javnih izvršitelja Bojanom Kostićem, izjavila da je saradnja ministarstva i te komore dobra i da javni izvršitelji treba da nastave da rade u interesu građana i privrednih subjekata.

„Zato, ministarko, nas zanima šta tačno znači dobra saradnja između Ministarstva pravde i Komore javnih izvršitelja? To što ste povećali izvršiteljske tarife čija visina ekonomski srozava ionako siromašne dužnike, ili to što se toleriše da se nepokretnosti dužnika prodaju za višestruko manje iznose od tržišne cene. Možda potvrda dobre saradnje leži u činjenici nedovoljno efikasne kontrole javnih izvršitelja i blage kaznene politike u pogledu utvrđenih nepravilnosti u njihovom radu“, upitao je danas Petrović u pisanoj izjavi.

On je pozvao ministarku da umesto dobre saradnje sa izvršiteljima pokuša da u ime pravde zaštiti „ionako osiromašene građane koji sve teže izdržavaju blagodeti zlatnog doba“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari