Plaćanje komunalnih usluga preko platforme e.Sanduče od 1. jula koštaće 50 dinara po transakciji 1Foto: Danas

Javno komunalno preduzeće „Infostan tehnologije“ obavestilo je građane da će od 1. jula ove godine bankarska naknada za plaćanje komunalnih usluga posredstvom platforme e.Sanduče više neće biti besplatna, a koštaće 50 dinara po transakciji, bez obzira na iznos uplate.

U obaveštenju se navodi da JKP ‘Infostan tehnologije’ počev od 1. jula 2023. godine „nema pravni osnov za pokrivanje troškova naplate naknade komunalnih usluga na osnovu jedinstvene uplatnice“.

Pružaoci platnih usluga će ih tarifirati i naplaćivati pri prijemu uplata, u skladu sa svojom poslovnom politikom, od 1. jula 2023. bankarska naknada za uplate posredstvom platforme e.Sanduče biće 50 dinara po transakciji, bez obzira na iznos uplate“, navodi se u obaveštenju poslatom korisnicima.

U obaveštenju se ističe da je gradska skupština na sednici 13. aprila izmenila odluku o načinu plaćanja komunalnih usluga na teritoriji Beograda i da se izmena primenjuje počev od 1. jula 2023. godine.

Odluka o izmeni Odluke o načinu plaćanja komunalnih usluga na teritoriji grada Beograda je objavljena u „Službenom listu grada Beograda“ broj 23/23 od 13.4.2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari