Predsednik Vučić svečano otvorio početak radova na fabrici Vaker Noizona u Kragujevcu 1Foto: Z.S.M.

Svečanom ceremonijom uz polaganje vremenske kapsule danas je obeležen početak radova na izgradnji nove fabrike kompanije Vaker Noizon u Kragujevcu. Početku radova prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Feliks Bitenbek, član Izvršnog odbora Vaker Noizon Grupe.

– Kragujevac je dom srpske industrije i kompanija Vaker Noizon” nije mogla sebi da poželi boljeg domaćina, izjavio je predsednik Vučić, naglasivši „da živi za dan kada će u Srbiji biti još više ovakvih investitora, porodičnih kompanija”.

On se zahvalo investitorima iz „Vaker Noizona” štu su „prepoznali radnu etiku našeg naroda” i omugućili da naša zemlja ima njihove proizvodne pogone poput onih u Nemačkoj, Austriji, SAD i Kini.

Feliks Bitenbek izjavio da je Kragujevac deo uspeha „Vaker Noizon” grupe kao začajan dobavljač čeličnih komponenti.

– Kompanija želi da prošri svoje poslovanje u Srbiji kako bi se prilagodila velikom rastu „Vaker Noizon” Grupe. Sa ovim novim proizvodnim objketom kompanija će efikasnije odgovoriti na potrebe globalnog tržišat ali i kreirati nove poslove uz korišćenje najsavremenijih tehnologija proizvodnje i automatizacije, izjavio je on danasu Kragujevcu.

Po Bitenbeku fikus kompanije će biti na održivim rešenjima za životnu sredinu, lokalnu zajednnicu i poslovno okruženje.

Predsednik Vučić svečano otvorio početak radova na fabrici Vaker Noizona u Kragujevcu 2
Foto: Z.S.M.

Kompanija „Vaker Noizon” posluje već 15 godina u Kragujevcu u sektoru proizvodnje zavarenih čeličnih konstrukcija i delova za građevinske mašine. U kragujevačkom pogonu, jedinom u Srbiji, u iznajmljenom prostoru zapošljavaju 670 ljudi. Početak poslovanja u novoj fabrici planiran je za početak oktobra. U prvoj fazi izgradnje fabrike biće izgrađeno 20.000 kvadratnih metara proizvodnog prostora, dok je u narednoj fazi planirano proširenje za dodatnih 30.000 kvadratnih metara.

Takođe je predviđeno i zapošljavanje 300 novih radnika a investicija „Vaker Nizona” u ovoj godinu u Srbiji iznosi 23.000.000 evra.

Početak radova na Kliničkom centru oko Vidovdana

Svečanost otvaranja novog proizvodog pogona „Vaker Noizona” u Kragujevcu, predsednik Vučić je iskoristio i d anajavi nove investicije u ovom gradu. Po njegovim rečima u Kragujevcu će uskoro početi da se radi Severna obilaznica, kao i prikuljčak sa auto-putem Miloš Veliki i rekonstrukcija Gradskog stadiona „Čika Daća”. Prelaskom na kotle va za gas biće rešen problem Energetike, zagađenja vazduha i lokacije njenog pepelišta u samom gradu.

Aleksandar Vučić je „negde oko Vidovdana” najavio početak rekonstrukcije starog i izgradnje novog dela Univerzitetskog kliničkog centra u koji će po njemu država u prvoj fazi uložiti 30.000.000 evra i to „bez opreme” već samo u građevinarske radove.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari