Počeo sa radom MIND aerodrom u okolini Kragujevca 1Foto: Promo

 

Nedavno otvoreni aerodrom MIND Kragujevac počeo je sa prihvatom sportskih i amaterskih letova i do sada je realizovano desetak sletanja.

Ovim letovima namenjena je travnata pista koja obezbeđuje prihvat letelica težine do šest tona, a poseduje i odgovarajuće karakteristike za sletanje i poletanje helikoptera.

Aerodrom se nalazi u sklopu MIND Parka, na 13,5 kilometara od centra Kragujevca, poseduje dozvolu za domaći saobraćaj i mogućnost dnevnog i noćnog letenja, sa radnim vremenom od 9 do 15 časova radnim danima, a vikendom uz najavu i zakazivanje.

– U skladu sa vizijom koju MIND Group ima za dalje unapređenje poslovanja MIND Parka, u planu je izgradnja asfaltne piste od 1.400 metara sa graničnim prelazom i carinskim terminalom, na koju će moći da sleću i avioni u međunarodnom saobraćaju, za potrebe poslovne avijacije i mali kargo avioni, najavio je Bratislav Milanović, osnivač i direktor MIND Parka.

Po njegovim rečima izgradnja aerodroma će biti zaokružena pratećom infrastrukturom i objektima, poput kontrolnog tornja, upravnom zgradom sa restoranom i dva hangara.

U bliskoj budućnosti, u planu je i osnivanje škole za obuku pilota za avione i jedrilice, sa simulatorom za Airbus 320.

Počeo sa radom MIND aerodrom u okolini Kragujevca 2
Foto: Promo

Aerodrom je otvorila najmlađa članica MIND Group – MIND Aviation d.o.o. i njegovim korisnicima dostupne su sve pogodnosti MIND Parka, kao što su a la carte restoran Culinaris i sportski centar Pampas u neposrednoj blizini.

Osnovano je i vazduhoplovno sportsko udruženje Kraguj koje je otvorenog tipa gde se mogu učlaniti svi ljubitelji vazduhoplovstva.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari