Informacije da će se formiranjem posebnog preduzeća EPS Snabdevanje, dosadašnje elektrodistribucije pretvoriti u šalter – nisu tačne, tvrde u Elektroprivredi Srbije i podsećaju da je osnivanje nove firme unutar tog sistema u skladu sa Zakonom o energetici, ugovorom o Energetskoj zajednici JIE i zaključkom Vlade o osnovama reogranizacije EPS-a.

„Zakonom o energetici određeno je razdvajanje delatnosti snabdevanja od distribucije i zato je formirano EPS Snabdevanje. „Privredna društva za distribuciju, među kojima je i Elektrovojvodina, od 1. jula se bave distribucijom i naplaćivaće samo pristup distributivnoj mreži. Zakonom je, takođe, propisano da Operator distributivnog sistema, odnosno distribucija, nema pravo naplaćivanja utrošene električne energije“, navodi se u saopštenju EPS-a.

„Podsećamo da su na adrese kupaca počeli da stižu prvi računi za električnu energiju utrošenu u julu koje izdaje EPS Snabdevanje. Pristižu i prve uplate na račun EPS Snabdevanje, a računi i dalje mogu da se plate na istim mestima kao i do sada, dok će se sve eventualne reklamacije i dalje obavljati na šalterima distribucija“, kažu u EPS-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari