Pokrajinska vlada: Za uređenje kanala za odvodnjavanje Kudoš 62,4 miliona dinara 1Foto: Pokrajinska Vlada, Vladimir Jovanović

Pokrajinska vlada je danas izdvojila 62,4 miliona dinara za uređenje meliorativnog kanala „Kudoš“, koji se nalazi u okviru kanalske mreže za odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta na području katastarskih opština Pavlovci i Vrdnik u Vojvodini, saopšteno je danas posle sednice vojvođanske vlade.

Kanal „Kudoš“ odvodi suvišnu vodu sa obronaka Fruške gore i uliva se u akumulaciju „Pavlovci“, sa kojom čini jedinstveni sistem za odvodnjavanje i regulaciju poplavnog talasa na tom području.

Kanal je zarastao u šiblje i stabla, posebno deo prema ulivu u akumulaciju, u širini koja izlazi iz kanalskog pojasa i zauzima poljoprivredene parcele, sa velikim procentom zamuljenja, što uzrokuje smanjenu efikasnost odvodnjavanja, navodi se u saopštenju.

Objašanjava se da je obezbeđen novac za čišćenje i izmuljenje kanala, kao i izgradnja objekta u kom će biti smeštena zaštitna rešetka sa automatskom čistilicom.

Na današnjoj sednici Pokrajinska vlada donela je i Odluku o obrazovanju Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima koji su u nadležnosti Vojvodine.

Na čelu Saveta je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, a zamenika je pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić.

Zadatak Saveta, koji je formiran kao povremeno radno telo Pokrajinske vlade, jeste podsticanje, organizovanje i usklađivanje poslova bezbednosti saobraćaja na putevima koji su u nadležnosti Vojvodine.

Pokrajinska vlada, preko Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, izdvojila je danas tri miliona dinara za manastir Rmanj u Eparhiji bihaćko-petrovačkoj u Bosni i Hercegovini.

„Pokrajinska vlada u kontinuitetu pomaže obnovu hramova i manastira naše svete crkve. To činimo iz srca, sa verom i potrebom da naše svetinje obnovimo, ali i da pokažemo pravo srce Vojvodine, srce solidarnosti, ljubavi i odnosa prema svim našim krajevima kojima je potrebno pomoći“, rekao je pokrajinski premijer Igor Mirović.

Manastir Rmanj u Martin Brodu podignut je 1443. godine i smatra se zadužbinom Katarine Branković, kćerke despota Đurđa Brankovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari