Poljoprivrednici: Apelujemo da država ne odbacuje polovinu zahteva za subvenciju mehanizacije

Ostavite komentar


  1. Ovo je totalna segregacija gradjana po svim osnovama. Za mlade poljoprivrednike do 40 godina ! Šta ćemo sa seljakom od 41 godine ? Ne subvencioniše se žena i muškarac, nego gazdinstvo ! Kakva je razlika ko je nisilac i da ta ima prednost. Kao promeniće se nešto u mentalitetu ako je žena! Ovaj gospodin hoće prskalicu od 15.000 e radi 80 ha. Pa majstore sa prskalicom od 700 l za dan možeš da oprskaš 20 ha, a ona košta 3000 e, dakle za njegovu traženu sumu mogu se nabaviti 5 prskalica za 5 gazdinstava.
    Ali sve nam je tako, kad diletanti i neradnici vode državu.

  2. Trebalo bi subvencionisati manje poljoprivrednike da oni lakse postanu veci . Sa 80 i 100h lakse je mnogo nego sa 4 , 5h. Ali kao i svuda veliki nedaju malim da dizu glavu .E zemljo …

  3. A šta je sa ljudima što rade za 30.000 dinara i izdržavaju porodicu. Njima netreba pomoć jel. Suncokret 36 dinara. Soja 43 dinara. Pšenica i kukuruz 20 dinara. Pa šta hoćete više. Malo vam je to sto imate. Hoćete još. Još ste gladni.

    1. Glupane sa tim cenama nemozemo ni troskove pokriti daj soju 80 kuluruz 40 pa me z….. za suvencije i naravno gorivo po 80 kao u drugim zemljama i naravno dodji da odvodnis njivu koja je pod vodim kad vec to i placamo

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.