Ponovno pokretanje proizvodnje u Fijatu moguće 7. jula?

Plaćeno odsustvo zaposlenima u kragujevačkom Fijat Krajsleru produženo do 3. jula

Ostavite komentar


  1. Nemojte da lažete narod. Fiat nema nikakvu prodaju ni pre Korona virusa, a sada je nikakva. Firmu još drže državne subvencije koje redovno pristižu za plate. Fiat vodi firmu bez dinara u Srbiji.

  2. Pocece „Kad na vrbi zasvrbi“! Sto bih i ja voleo da ne radim, a primam mesecno 30000 dinara, kao sto primaju obicni radnici Fiata, a za poslovodje da ne pricam (40000 i vise). Ne radis, a primas 65% plate, dok sa druge strane za to vreme radis privatno i uzimas jos jednu platu. I tako vec skoro pola godine. Lezi ‘lebe da te jedem. Pa to samo u Srbiji ima. Cirkus.

  3. Fiat ne mora uopšte da radi dok je ova vlast na čelu. Radnike plaća država i Fiat bukvalno nema nikakve troškove i zašto bi radio? Zato su već 10 godina kod nas sa samo jednim modelom.

  4. FIAT-Chrysler uopste nije sigurno da ce dobiti saglasnost komesarke EU Vestager za fuziju saPSG-om! O novom modelu govore samo radnici sto uopste nije merodavno! Umesto da se Vlada aktivno ukljuci kao vecinski suvlasnik i povede obavezujuce razgovore sa rukovodstvom o planovim za buducnost, ona spava i prazni budzet potpuno neosnovano iako je za svako radno mesto svojevremeno bilo iz budzeta donirano po 10.000 €. Ugovor je i dalje skriven a Vlada apsolutno nesposobna i paralizovana da bilo sta uradi u korist drzave! Pa zsto oni postoje i placamo ih iz budzeta? Zasto odobrava?

  5. Auto industrija u svetu doživljava krah i bilo bi pravo čudo da Fijat uopšte nastavi proizvodnju u Srbiji. Radnici bi morali šire da razmišljaju i na vreme traže drugi posao.

Ostavite komentar


Ekonomija

CLS: Prihod od prodaje karata u GSP-u prepolovljen 8

CLS: Prihod od prodaje karata u GSP-u prepolovljen

Prema informacijama Centra za lokalnu samoupravu (CLS), mesečni prihod od prodaje karata u javnom prevozu u Beogradu iznosi oko 250 miliona dinara, dok je u sistemu pre predsednika Privremenog organa Grada Aleksandra Šapića to iznosilo preko 500 miliona dinara, izjavio je danas direktor CLS Nikola Jovanović.

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.