"Sada je trenutak da pred Vladom Srbije branimo dostojanstvo": Ponovo štrajk upozorenja radnika EPS-a 1Foto: Privatna arhiva

Radnici EPS imali su jutros štrajk upozorenja u trajanju od sat vremena.

Protest je organizovan na utovarnom mestu Drobilane „Tamnava isočno polje“, a iako je bilo najava da će biti blokiran odvoz uglja za TENT u trajanju od 60 minuta, radnici nakon poziva premijerke Ane Brnabić privremeno odustali, piše Nova.rs.

Sastanak sa predsednicom Vlade i ministarkom energetike Dubravke Đedović, zakazan je za 11 sati, a ukoliko ne bude bilo odluke o povećanju plata, radnici najavljuju radikalizaciju protesta.

Kako su najavili iz sindikata „EPS Kolubara, štrajk se organizuje zbog nezadovoljstva svih zaposlenih zbog zarada i neizvesne budućnosti „Kolubare“.

„Sada je trenutak da pred poslodavcem i Vladom Srbije branimo naše dostojanstvo, jer očigledno nisu imali razumevanja z ardanike. Najvažnije je neodložno povećanje zarada koje su obezvređene zbog inflacije u poslednjih nekoliko godina. Ne tražimo nikakvu pomoć države, samo tražimo da naša primanja ne budu obezvređena i svakim danom sve manja i manja. Radnici „Kolubare“ nisu građani drugog reda, Godinama su „Kolubara“ i EPS bili garant stabilnosti i razvoja Srbije“, piše u saopštenju sindikata.

Nakon što su radnici EPS juče najavili da će blokirati prugu i odvoz uglja za TENT, kako saznaje Nova, sinoć je usledio poziv premijerke Ane Brnabić, koja ih je zamolila da to ne rade.

Predstavnici sindikata su pristali da ovu meru samo odlože. Zakazan je i sastanak sa premijerkom i ministarkom energetike Dubravkom Đedović za danas u 11 sati.

Ukoliko ne bude doneta odluka o povećanju zarada, ranici EPS najavljuju radikalizaciju protesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari