Rudari Kolubare sutra organizuju blokadu upozorenja 1Foto: FoNet/EPS

Zaposleni u Rudarskom basenu “Kolubara” održaće sutra ujutro, sa početkom u 7. 30 sati, protest na utovarnom mestu Drobilane “Tamnave – Istočno polje” nezadovoljni zbog niskih zarada koje nisu usklađene sa procesom inflacije.

Kako prenosi portal “Direktno”, u skladu sa odlukom koju je doneo Štrajkački odbor Sindikata radnika Elektroprivrede Srbije, rudari “Kolubare” će na tom mestu će blokirati odvoz uglja za Termoelektranu “Nikola Tesla” u periodu od sat vremena.

Poziv na protest upozorenja uputila je Sindikalna organizacija EPS “Kolubara”, koja deluje u sastavu Sindikata radnika EPS-a u RB “Kolubara”, a u njemu se istče zahtev da primanja zaposlenih “ne budu obezvređena” a oni i njihov porodice ne budu “građani drugog reda”.

Podsećanja radi, i u Termoelektrani “Nikola Tesla” u Obrenovcu u ponedeljak je u organizaciji Sindikata smenskih radnika TENT-a i Sindikata EPS “TENT” održan protest upozorenja sa zahtevom da se povećaju plate zaposlenih u tom preduzeću koje su već tri godine na istom nivou iako je u međuvremenu došlo do rasta inflacije.

Kako je za Danas tada rekao predsednik Sindikata smenskih radnika TENT-a Milan Ignjatović na protestu ispred upravne zgrade TENT-a okupilo se oko 500 zaposlenih kojima se nije obratio niko od predstavnika poslovodstva.

– Mi ćemo se kao sindikalna organizacija pridružiti štrajkačkim aktivnostima Sindikata radnika EPS-a i to će biti naš sledeći korak posle ovog protesta – naveo je tada Ignjatović i objasnio da je na protestu u ponedeljak sindikat kojem je na čelu nastupio zajednički sa podružnicom Sindikata radnika EPS-a u TENT-u, Sindikatom EPS “TENT”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari