„Ogoljeni populizam“ ili briga za standard najstarijih: Šta nam govori popust od 1.000 dinara za struju, gas i grejanje?

Ostavite komentar


  1. Svaka mera pomoci svim gradjanima je dobrodosla ali procedure mnoge neuke ostavljaju bez ostvarenja prava. Konkretno ovo i nije neki popust jer se prakticno umanjuje fiksna obaveza (ne trosio struju racun je oko tog iznosa) a to je namet svim gradjanima koji bi trebao biti sadrzan u cenu struje ovako se svaljuje na teret malih potrosaca kojima je struja uvek skuplja od velikih. Neko bi trebao da se pozabavi ovim problemom ako zeli da pomogne „sirotinji“.

  2. Prvo.Nije tačan podatak da ima 87000 penzionera sa manjim primanjima od 21766 din.Poljoprivrednih penzionera ima oko 142000 izvor pio fond penzija 17900 zadnja.Penzija nasleđena od supružnika( tetka i tašta oko 16500 din trenutno) i ko zna koliko još ljudi ima sa manjim primanjima od pomenute cifre.Pa me zanima dokle će se baratati lažnim ciframa sve po leđima naroda!!!!

  3. 1. Onome ko zivi sam, 1000 dinara vredi!!!
    2. Oni koji nisu samci, pa se brojilo na vodi na njih, prave razliku u broju!!!
    3. Kad se analiziraju podaci, onda se sagledaju sve cinjenice!!!

  4. Samo neko neuk i nestručan može da vodi takvu ekonomsku politiku koja vodi u dodatna zaduživanja i finansijsku propast zemlje.

  5. Ponavljam po hiljaditi put !! Penzosi nisu ono što su nekad’ bili !!! To su „bebi-bum“ generacije,koje su odrasle uz rok muziku,“crni talas“ u filmskoj industriji,proteste protiv ratova (Vijetnam,Kambodža,Avganistan itd.itd.),i njima nemože da se „proda cigla“ !!! Pa Mik Džeger ima 80 godina,eeeeej !!!

  6. Moja tašta živi sama troši mesečno oko 2 200 din.struje sad kad joj umanje za 1 000 njoj je dobro.Ksže kupim kilogram sira i dvadeset jaja.

  7. Još bih zamolio ministarku Đedović da mi odgovori.Kako je moguće da u zemlji ekonomskog tigra postoje penzioneri čiji je standard vitalno ugrožen. E, lepo vas ponižava gospođa ministarka!

  8. Najavili jedno a uradili drugo?!
    Jak je to popust, za sendvič pred izbore jer je samo popust za grejnu sezonu?!
    KRIMINALNA SNS SEKTA I NE ZNA DRUGAČIJE !

Ostavite komentar


Ekonomija

Među potpisanim sporazumima tokom posete Si Đinpinga, nema elektroenergetike: Beograd balansira između investitora sa Istoka i Zapada? 10

Među potpisanim sporazumima tokom posete Si Đinpinga, nema elektroenergetike: Beograd balansira između investitora sa Istoka i Zapada?

Među brojnim sporazumima Srbije i Kine, koji su potpisani tokom zvanične posete predsednika te zemlje Si Đinpinga Beogradu, nema nijednog iz oblasti elektroenergetike, a razlog za tako nešto treba tražiti u činjenici da je u tom segmentu naša zemlja prevashodno vezana za evropske standarde, smatra domaća stručna javnost.

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.