Poreska uprava kontrolisala Dane piva, Sabor u Guči i Nišvil i izrekla 16 kazni 1Foto: M.P. / Danas

Samo u toku proteklih vikenda, na vrlo posećenim manifestacijama poput Sabora trubača u Guči, Nišvilu u Nišu, Tešnjarskim večerima u Valjevu i Danima piva u Zrenjaninu izvršene su kontrole poslovanja, saopštila je Poreska uprava Srbije.

Prilikom 19 kontrola, usled utvrđenih nepravilnosti u 16 slučajeva izrečena je mera zabrane obavljanja delatnosti.

U Guči i Valjevu zatvoreno je po pet objekata, u Zrenjaninu četiri i u Nišu dva.

Prošle godine tokom Dana piva u Zrenjaninu je isto zatvoreno više objekata, a slična situacija bila je i u drugim gradovima, gde su vršene kontrole na turističkim manifestacijama, bazenima, prodavnicma i uslužnim delatnostima.

Poreska uprava saopštila je da, zahvaljujući alatima novog modela fiskalizacije, raspolaže sa svim neophodnim podacima o prometu u realnom vremenu na svakoj maloprodajnoj lokaciji u Republici.

Na taj način, uz primenu analize rizika i ciljanih kontrola, u mogućnosti je da efikasno reaguje na svaku nepravilnost kod poreskih obveznika koji ne ispunjavaju svoje zakonske obaveze.

Oni su pozvali obveznike fiskalizacije da poštuju poreske propise, koji regulišu izdavanje fiskalnih računa prilikom prometa roba i usluga i na taj na izbegnu nepotrebne kontrole i kazne.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari