Poreska uprava: Više prijava u 2015.godini 1

Poreska uprava Srbije saopštila je danas da je, prema obrađenim podacima, u
zakonom predviđenom roku primila ukupno 19.887 prijava za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za 2015. godinu.

Najviše prijava podneto je na teritoriji koju obuhvata Regionalno odeljenje Beograd – 13.979 prijava, odnosno oko 70 odsto ukupnog broja prijava.

Regionalno odeljenje Novi Sad primilo je ukupno 3.605 prijava, a nešto iznad 1.100 prijava – Regionalno odeljenje Poreske uprave u Nišu, koliko i Regionalno odeljenje u Kragujevcu.

Obavezu prijavljivanja godišnjeg poreza na dohodak imali su građani koji su u 2015. godini ostvarili dohodak veći od 2.201.220 dinara, odnosno od trostruke prosečne godišnje zarade po zaposlenom isplaćene u Srbiji u toj godini.

Poreske prijave su podnošene u papirnom i u elektronskom obliku, a od ukupnog broja prijava 60 odsto je podneto u papirnom obliku.

Podnosioci prijava sa najvećim prihodima uglavnom su iz Beograda i iz većih gradova u Srbiji.

Podnosioci su u poreskim prijavama najčešće iskazali zanimanja diplomirani ekonomista, diplomirani pravnik, inženjer, doktor, direktor, menadžer.

Prijavljeni prihodi za prvih sto podnosilaca poreskih prijava sa najvećim iskazanim prihodima kreću se u rasponu od 30 do 250 miliona dinara.

Prošle godine, prema konačnim podacima, na teritoriji Srbije, primljeno je ukupno 19.705 prijava za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za 2014. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari