Porez i na ukradeno oružje

Ostavite komentar


  1. Isti problem imam i ja,jer mi je oružje ukradeno i krađa uredno prijavljena,počinilac otkriven-isto prodao i nije pronađeno. Poreska uprava mi dostavlja rešenje,ja se žalim oni žalbu odbijaju.
    U Zakonu o držanjui i nošenjui dobara,u čl.26 st.2 tač.7 jasno piše da“ je MUP DUŽAN da u roku od 15 dana dostavi nadležnom poreskom organu nastup drugih činjenica koje dovode do nastanka ili prestanka poreske obaveze u skladu sa ovim zakonom“ sve je jasno kao dan.
    Dopisivah se ja sa MUP-om i tražih da činjenicu o krađi oružja sa utvrđenim datumom dostave poreskoj upravi jer su to po zakonu DUŽNI,a oni mi odgovoriše „dostavićemo im ako to oni budu tražili“. Pa zakon vas obavezuje na dostavu a ne njih da to pismeno traže. Pošto MUP može da radi šta god hoće,kakav zakon kakvi propisi,zbog toga su u Srbiji u problemu svi ovi ljudi kojima se traži da plate porez na nešto što nemaju.

  2. Pa u Srbiji se donese svake godine na desetine hiljada rešenja za porez na imovinu na preminula lica, to je tek besmislica van pameti, koga zadužuje, gde takvo rešenje uručuje, ko to onda da plati hahaha, šta je naspram toga ovaj primer sa oružjem.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.