Fabrika Zastava oružje zaposliće uskoro 234 nova radnika metalske i mašinske struke, sa i bez radnog iskustva, saopšteno je juče iz filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Kragujevcu.


– Zastava oružje „traži 90 iskusnih i 144 radnika bez radnog staža, metalske i mašinske struke, trećeg i četvrtog stepena stručnosti, odnosno strugare, brusače, presere, metaloglodače, bravare, zavarivače, bušače i tehničare numeričkih mašina. U zanimanjima koja traži fabrika, na evidenciji NSZ u Kragujevcu ima oko 200 radnika sa radnim iskustvom i više od 700 onih koji imaju do 40 godina starosti, a nisu do sada bili zaposleni i koji će, pre zapošljavanja na određeno vreme, morati da prođu jednomesečnu obuku – kaže direktorka kragujevačke filijale NSZ Ljiljana Petrović.

Fabrika traži nove proizvodne radnike zbog značajnog povećanja obima proizvodnje i plasmana u ovoj godini, jer su sklopljeni ugovori za izvoz vojnog i lovačko – sportskog oružja, kao i za transfer tehnologije za proizvodnju pešadijskog naoružanja u vrednosti od oko 65 miliona dolara, što je rekordni plasman u poslednjih nekoliko godina. Zastavu oružje je minulih godina, u okviru restrukturiranja, napustio veliki broj proizvodnih radnika, usled čega je pod pritiskom novih poslova morala da angažuje svoje penzionisane majstore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari