Pošta Srbije: DRI potvrdila ispravnost preduzetih mera novog poslovodstva 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Pošta Srbije saopštila je danas da je Državna revizorska institucija (DRI) sada, godinu dana od revizije, potvrdila da su sve uočene nepravilnosti otklonjene, u povratnoj reviziji, a da su preduzete mere efikasne i garantuju da će to preduzeće poslovati zakonito.

V.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević, odmah po stupanju na dužnost u martu 2021. godine, preduzeo je, kako je navedeno, niz mera na unaprđenju poslovnih procesa.

„Donet je niz pravilnika i odluka, a sve u cilju boljeg poslovanja i uređenja jasnih pravila u radu i korišćenju imovine“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je Đorđević uspostavio finansijsko upravljanje i kontrolu i zadužio izvršnog direktora da unapredi finansijski sistem.

„Đorđević je doneo pravilnik o korišćenju službenih vozila, kojim je jasno propisao kako se ona koriste, ko ima pravo korišćenja i na koji način se vrši kontrola. Da bi uredio segment angažovanja lica van radnog odnosa, propisao je jasne i transparentne procedure, kojima se broj od više stotina na ovaj način angažovanih izvršilaca sveo na dva do tri radnika, dok je preostale angažovao u skladu sa zakonom, zasnivanjem radnog odnosa“, navedeno je u saopštenju.

Ističe se da je donošenjem pravilnika za javne nabavke i uspostavljanjem kontrolnih mehanizama Đorđević otklonio brojne nepravilnosti koje je utvrdila DRI, kao i sprečio nastajanje novih nepravilnosti.

Predviđeno je, kako je navedeno, dalje unapređenje, između ostalog, jačanje funkcije interne revizije i sistema bezbednosti uvođenjem posebne službe za unutrašnju kontrolu.

Prethodno, tokom 2021. godine DRI je, kako je istaknuto, izvršila reviziju poslovanja „Pošte Srbije“ za 2019. i 2020. godinu kada su utvrđene brojne nepravilnosti, i konstatovane u njihovom izveštaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari