Pošta Srbije pokreće nacionalni konkurs za preduzetnice 1Foto: Pođta Srbije

Pošta Srbije objavila je danas da se pridružuje se obeležavanju 8. marta, Međunarodnom dana žena, specijalnim programima za podršku i u čast žena u Srbiji, medju kojime je i nacionalni konkurs za preduzetnice.

Za sve korisnice usluga, Pošta je pripremila specijalno iznenađenje – originalnu interaktivnu poklon čestitku, koja će oživeti prigodnu poruku kada je skeniraju uz pomoć aplikacije dostupne na linku http://markica.posta.rs.

Iz Pošte Srbije su istakli da su pokrenuli i prvi nacionalni nagradni konkurs „100 uspešnih poslovnih žena“, pod sloganom „Najbolje tek dolazi“ i tako se pridružili inicijativi i planovima Vlade Srbije za podršku ženskom preduzetništvu i unapredjenju položaja žena na tržištu rada.

Kako je precizirano, Pošta je konkurs namenila preduzetnicama ili osnivačima i zakonskim zastupnicama malih preduzeća sa teritorije cele Srbije, sa ciljem da pomogne osnaživanje i promociju ženskog preduzetništva kroz afirmaciju biznisa čije su vlasnice žene, kao i njihovu veću konkurentnost i bolje pozicioniranje na nacionalnom tržištu roba i usluga.

Nagradni konkurs „100 uspešnih poslovnih žena“ traje do 8. aprila, a kriterijumi za ocenjivanje su, izmedju ostalog, nagrade u oblasti poslovanja ili stvaralaštva, društveno-odgovorne aktivnosti i uspešnost prezentovanih poslovnih aktivnosti ili poslovne ideje.

Prijave će ocenjivati stručna komisija, a proglašenje pobednica konkursa biće organizovano krajem aprila.

Za 100 kandidatkinja, čije prijave budu najbolje ocenjene, Pošta će obezbediti nacionalnu vidljivost njihovog poslovanja kroz besplatan oglasni prostor u više od 1.500 pošta širom Srbije u vidu predstavljanja u brošuri koja će biti dostupna bez naknade korisnicima poštanskih usluga, kao i u onlajn brošuri, na monitorima u poštama i na korporativnom sajtu i zvaničnim profilima Pošte na Instagramu, Fejsbuku i Linkedinu.

Detaljne informacije o uslovima konkursa i načinu prijave dostupne su na internet adresi http://preduzetnice.posta.rs, a Pošta Srbije poziva sve preduzetnice širom zemlje da se uključe u izbor uspešnih poslovnih žena Srbije.

Za dodatna pitanja na raspolaganju je imejl adresa: [email protected].

Povodom 8. marta, Medjunarodnog dana žena, Pošta je pustila u opticaj i emisiju prigodnih poštanskih maraka pod nazivom „Dan žena“, čiji su autori braća Zamurović, svetski poznati fotografi.

Izdanje sa motivom cveta, simbolom ovog praznika, na prigodan način iskazuje priznanje svim ženama za njihova društvena, naučna, politička, stvaralačka, sportska i sva druga lična postignuća.

U čast nežnijeg pola i palata Glavne pošte u Beogradu u Takovskoj 2, noćas će svetleti u nijansama purpurne boje, objavila je Pošta Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari