Koje sve popuste penzioneri u Srbiji već imaju i bez najavljenih novih kartica?

Istraživali smo situaciju u 11 različitih gradova

Ostavite komentar


  1. Imaće iste popuste kao i do sada, bez kartica. Kartice se već jednom podeljene, a sada prave nove. Ovo je samo još jedan ,jadan, primer izvlačenja novca iz budžeta na glupost, a u cilju bogaćenja nekog zaslužnog člana, btata, rođaka…

  2. Ovo nije istina :Javno gradsko saobraćajno preduzeće “Novi Sad” za starije od 65 godina izrađuje godišnje besplatne karte..“ imam 68 godina o pre 6 dana sam za godišnju karticu ja javni prevoz po gradu platila 2.250 dinara.

  3. da dodam: penzija mi je 24.000,00 dinara, a za godišnju penzionersku karticu potvrdili su mi telefonski da ne moram da nosim ček od penzije, tj. da nije bitna visina penzijei ne treba da je prikazujem.
    Proverite na telefonu GSP, NOVI SAD.

  4. Postojeći popusti na proizvode koje imaju penzioneri u velikim trgovinskim marketima na dan penzije se ne odnose na artikle koji su već na akciji kao i na vecinu osnovnih životnih artikala tako da praktično penzioneri ne dobijaju nikakav popust!!! Nije tačno da popust ide na celi iznos računa! To bi trebalo izmeniti!

  5. Kakav je to popust za penzionere sa karticom kada na račun od 2600 duvara ima 15 dinara popusta to danima kada je penzija

  6. Nisam primjetila da imam neki popust, veoma retko to ispostuju , gledam cene na radu, pa na računu uglavnom prevara.Jedino na bazen plaćam manje, više ni u autobusu ne priznaju penzionersku karticu, navodno kratka relacija

  7. Ispravka
    U Zrenjaninu prevoz za starije od 65 godina nije besplatan, plaća se 2000 dinara (godišnja karta). Izrada tog kartonskog papirića u foliji ne moźe da košta 2000 din koliko nam naplaćuju, znači ipak se plaća. Ipak je i to mnogo jeftinije nego da plaćamo punu cenu prevoza.

  8. Znaci PIO fond nema dobru evidenciju penzionera kada penzioneri treba da se jave kako bi dobili kartice. Penzionerske kartice vec postoje i dobijene od PIO fonda zasto se trose novic dodatno? Iskreno se nadam da je to stvarno nesto posebno a ne evidencija penzionera zbog „evidencije“? Ziveli

  9. Ne dozvoljavam da me svakodnevno ponižavate!!! Možda je jednostavnije za državu, da nam da neku oznaku, da je nosimo na rukavu, recimo?

  10. Spremaju se izbori,navali stoko na so,besplatno je,pa onda zaokruzi nezasitu azdaju.

  11. Nova kartica je kao kesica bombona koje penzioneri ne mogu da sazvacu zbog tvrdoce pa ce ih sisati godinama.

  12. Zabatalite kartice dajte normalne penzije penzionerima. Ova država je ionako pokrala svojevremeno penzioni fond.

  13. Zelim da zivim od penzije k’o COVEK!
    Bez popusta.
    Bez milostinje malog.
    I malog aleka.

  14. Ja bih se obavestila o popustima koji vec postoje za penzionere a ne pisala neistine

  15. A koliko su koštale kartice. Jesu li to one stare koje su plaćene 100 evra po kartici ili su nove koje će se platiti 150 evra po kartici ili će se rentirati svaki mesec po 10 evra.
    Ĉik, čik, čik pogodi ko nas krade i kome obo godi.

  16. Nekih popusta ima. Npr., prakticno besplatan prevoz u GSP-u. A sto se tice onih 10% prakticno gotovo ne postoji za vecinu „ozbiljnih“ artikala. Prosli put je moja kuma na puna kolica ustedela 19 dinara.

  17. Jedva čekam da odem u penziju. Sve ove pogodnosti ukazuju da smo zaradili ne samo penziju.
    Mladima omogućavamo odlazak u „toplije krajeve“.

  18. „Ekipa Danasa“, što se tiče Beograda, nije baš dobro odradila svoj posao. Molio bih da nam kažu koji to trgovinski lanci daju 10-15% popusta NA CEO IZNOS RAČUNA? Ono glavno, osnovna hrana, nije nikad uključeno. Osim toga, to je samo par dana uz isplatu penzija. Gotovo sva pozorišta ukinula su popuste za penzionere. Meso opet raste i demantuje prognoze da ukidanje kontrole ovih cena neće uticati na njihovo povišenje.

  19. Koji ce nam popusti kad su penzije „nikad vece“.vratite nam ukradene penzije ne trebaju nam kartice!!!

  20. А чему служе ове постојеће пензионерске картице? Никада је никоме нисам показао јер је нико нигде није ни тражио. Сад се праве нове!!!
    Расипништво и ништа друго!

  21. А где ће користити те картице пензионери у Босилеграду, Црној Трави, Трговишту, Кривој Феји и другим местима, када тамо нема ни маркета ни становника. Још једна дискриминација међу пензионерима.

  22. Balkan
    19. februara 2023. u 08.42
    Imaju oni evidenciju, kako bi inače slali luksuzna uputstva, na kojima su zaradili, kako oni bez PIO, znaju ko je penzioner.
    To što rade je, kao i sve do sada, protivno zakonu.
    Ali to su radikali, neće valjda da se drže zakona kao pijan (od kamilice) plota.

  23. U Beogradu, kada se dele penzije sve stave na popust u tom slucaju nemate pravo na 10/, a popust je cena redovna samo sto stave zelenu karticu, proverite u soping go maksi, lopovluk nevidjen gde i prodavci koji rade to potvrdjuju, molim vas pisite o tome,a ne o nekoj pomoci bar sto se tice doticnih.

  24. DOKLE OVA “ IGRA“ SA KARTICAMA CEMU SU DO SADA SLUZILE?? PENZIONERI SAMO PONIZENJA!!

  25. Koliko ce firma koja ce izraditi nove kartice dobiti? A firma je u vlasnistvu kog Danilovog drugara? Mislim njegov drug je direktor Fonda, pa nece za dzabaka to da radi, valja da i Danilo (aa stricekom i kompanijom) nesto ucari…

  26. Моја је пензија 32000.Нећу да узмем ту картицу, не треба ми. Да платим дажбине и лекове (углавном више нису на рецепт)не могу да платим са тим.На пијаци не могу са том картицом.Хвала ти држави до неба!

  27. Realno bi bilo da se da 10%popusta i da država smanji pdv za taj iznos kako bi svaka manja prodavnica mogla da bude konkurentna a ovako će samo veliki naravno inostrani lanci koji se već nerealno visoko subvencionisu nasim parama da rade a mali trgovac će propasti a sve zbog svoje drzava

  28. A sta ni sa onih 5%za penzije nize od 43 hiljade od decembra 2022 fo novembra 2023?

  29. U nisu nema besplatno gradski prevoz za starije od 65 godina a u celoj Srbiji ima bruka

  30. Samo bi htela da pitam na sta su penzioneri imali popust 10, 11 i 12 marta ove godine. Juce sam pazarila u Maxi prodavnici i nisam dobila popust iako sam pokazala penzionersku karticu. Receno mi je da nema popusta na ulje meso, mleko i mlecne proizvode, slatkise………izvinite a na sta imate popust i da li uopste postoji.

  31. Prvo povisite penzije da ljudi penzioneri ne gladuju i vratite stari dug penzionerima.
    Kakvi bre satro popusti

  32. Postovana redakcijo,obnovite ovaj tekst obzirom da SBB vise ne daje popust za penzionere ,vec samo za one koji popisu novi ugovor.Zar im je stalo tolikoj kompaniji do 200 dinara

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.