Potrebno značajnije poresko rasterećenje privrede

Aleksandar Vlahović, predsednik Saveza ekonomista Srbije i predsednik Programskog saveta Kopaonik biznis foruma

Ostavite komentar


  1. Kada najveći grobar Srpske privrede uz Dinkića savetuje kako da nam bude bolje,vidimo da nam nema spasa.Dno dna.

  2. a Srbija pliva na septičkim jamama. Putevi se raspadaju pre otvaranja, na auto putu BG-NI-BG zakrpa na zakrpu, negde se osećaš kao da preko oranja voziš. Pruga u stanju raspadanja, krpljenje se izmamljuje stalnim ispadanjem vagona. Pružni prelazi neobezbeđeni. Koncesija jednog aerodroma i smena uspešnog menadžmenta drugog dovela je do velikog smanjenja putnika na drugom i nema ostavke državnog sekretara i ministarke. Odgovornost za izbegavanje javnih nabavki ili za njihovo pakovanje niko ne snosi. Lagano sa privatizacijom. U svim evropskim državama postoje državne firme, ali se niko ne hvali doživotnim vršiocima dužnosti direktora, izbegavanjem konkursa za izbor direktora i njihovim kapacitetom za ispijanje domaće rakije. Državne firme nigde, osim u Srbiji, ne dobijaju posao neposrednom nagodbom. Svuda inspekcije i tužilaštvo funkcionišu, ali ne i kod nas i to je naša rak rana, ali je to dobro za lov u mutnom i privatizaciju zlatnih koka.

  3. U novijoj Srpskoj ekonomskoj istoriji nezaobilazna je mirođija koja se zove Aleksandar Vlahović.
    Ekonomija „Potemkinovih sela“ je karakteristika svih dosadašnjih prodavaca magle(Đinđića,Tadića,Vučića),i gle čuda na bilo koji način nezaobilazna figura u epicentru ekonomskih dešavanja je uvek i Aleksandar Vlahović. Nije ekonomija puko iznošenje nekakvih kvazi statističkih podataka,a ni pranje novca,jer se to u normalnom svetu malo drugačije zove. Ekonomija jedne zemlje treba da projektuje život stanovnika te zemlje u pravcu koji se zove „lagodnost življenja“.Kada neko beži od iznošenja podataka šta su to ekonomski promašaji u Srpskoj ekonomiji,i koliko su isti uticali na život građana Srbije,onda taj neko se niukom slučaju ne može nazvati „stručnjakom“ već najobičnijim mešetarem,ili kako naš narod voli reći „prodade struku za bruku“.Možda je moj problem što sam svoju edukaciju kreirao u ekonomiji,jer da nije tako verovatno bi sve bilo ravna Bačka.

  4. Mi malko stariji al’ ne pod amnezijom,secamo se tj.znamo „efekte“ doticnog gdin.-a sa sve djelicem,dinkicem itd.!!! Pored predhodna 3 komentara,moj je suvisan,pa cu napisati samo:“ vlahovicu go home“ !!!!!

  5. nema boljitka za gradjane Srbije kad Janjusevici Kolesari Djelici Dinkici Marjanovici Cvetkovici nisu lustrirani i procesuirani, oni su sad najpametniji, sole svima pamet umesto da im se oduzme sve pokradeno od gradjana Srbije, tesko gradjanima >Srbije

  6. Molim ti se Sveti Nikola udari u taj Kopaonik biznis forum i spasi Srbiju od pošasti.

  7. Suficit nije stvorila država (ministar finansija) koji se stalno hvali, suficit treba vratiti onome ko ga je stvorio (građani i privreda), trošiti planirano a ne da suficitom raspolažu stranke preko „svojih“ skupština…. suficit vratite onome ko ga je stvorio, makar za mesec, dva ili već koliko ga ima (smanjite poreze dok se suficit ne dovede u plan)… a ne vi budete gazde i častite narod…

    1. „Čega se pametan stidi…“
      Suficit je samo dokaz prevelikog opterećenja građana i privrede.
      Prelivanje sredstava u ruke države i njenih miljenika (prepakovani tenderi).
      Potrebno je stalno usaglašavanje opterećenja i priliva, to jest rasterećenje u
      cilju povećanja investicija.

  8. E, pa kad ovaj predsednik Saveza ekonomista, koji je se kao ministar enormno obogatio upropastavajuci srpsku privredu, zajedno sa celom kamarilom sa Kopaonika, ode sa nasih ociju, Srbiji mozda moze da svane. Kopaonicka sarada je, kao i sve ono sto Vucic radi, ili podrzava, je najobicnija bljutava vodica, koju treba drzati podalje od usta.

Ostavite komentar


Ekonomija

Među potpisanim sporazumima tokom posete Si Đinpinga, nema elektroenergetike: Beograd balansira između investitora sa Istoka i Zapada? 10

Među potpisanim sporazumima tokom posete Si Đinpinga, nema elektroenergetike: Beograd balansira između investitora sa Istoka i Zapada?

Među brojnim sporazumima Srbije i Kine, koji su potpisani tokom zvanične posete predsednika te zemlje Si Đinpinga Beogradu, nema nijednog iz oblasti elektroenergetike, a razlog za tako nešto treba tražiti u činjenici da je u tom segmentu naša zemlja prevashodno vezana za evropske standarde, smatra domaća stručna javnost.

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.