Nova.rs: Povređena tri radnika „Kolubare“ 1Foto: FoNet/EPS

Pored radnika Rudarskog basena „Kolubara“ V.N, koji je noćas teško povređen i umalo ostao bez stopala, povređena su još dvojica radnika, potvrđeno je za Nova.rs iz EPS-a.

Kako nezvanično saznaje Nova.rs, V.N. je rano jutros imao jednu operaciju, a tokom dana ga očekuje još jedna.

„Pacijent V. N. dovezen je jutros oko pet sati u Urgentni centar u jako teškom stanju. Ima ozbiljnu povredu stopala. Privremeno je fiksirano, nije amputirano i najverovatnije neće ni biti, hirurzi će dati sve od sebe, a danas ga očekuje još jedna operacija“, kaže izvor Nova.rs iz Urgentnog centra UKC Srbije.

Kako se može nezvanično čuti od radnika, do povrede je došlo na Polju E Rudarskog basena, kada je, navodno, radnika „Kolubare“ povukla traka.

Kako je iz Elektroprivrede Srbije saopšteno za ovaj portal, u nesreći koja se prethodne noći desila na površinskom kopu Polje „E“ u RB „Kolubara“, povređena su još dvojica radnika, „prilikom izvršavanja redovnih radnih aktivnosti“. Međutim, nisu precizirali kako je došlo do nesreće.

„Dvojica kolega, D.B. i D. Ž, su lakše povređena. Predstavnici menadžmenta su u kontaktu sa porodicama povređenih kako bi im pružili svu neophodnu pomoć i podršku. O nesreći su obaveštene nadležne službe, policija i rudarska inspekcija“, rekli su iz EPS-a.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari