Predloženi budžet Kragujevca za iduću godinu oko 9,5 milijardi dinara 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO

Budžet Grada Kragujevca za 2022. planiran je u iznosu od oko 9,5 milijardi dinara, što je za pet odsto više u odnosu na ovogodišnji, saopšteno je danas.

Kako je saopšteno iz gradske uprave, u prihodima je planirano 1,7 milijardi dinara od prodaje imovine za nove investicije, a to su lokacije u radnoj zoni Feniks za koje već postoje zainteresovani kupci.

Predsednik Skupštine grada Kradujevca Miroslav Petrašinović je za sajt Gradske uprave rekao da je budžet za narednu godinu „razvojni, podsticajan i lepo isplaniran“.

Dodao je da je ovogodišnji budžet ostvaren sa realizacijom od 90 odsto.

„Budžet za 2022. godinu je razvojni, jer je nešto više od dve milijarde dinara predviđeno za investicije, odnosno 21,4 odsto planiranih sredstava“, rekao je Petrašinović.

Za asfaltiranje i održavanje putne infrastrukture opredeljeno je 200 miliona dinara.

„Ovim budžetom planirana su i veća izdvajanja za kulturu, 600 miliona dinara, što je za tri odsto više u odnosu na budžet iz 2021. godine, dok je agrarni budžet duplo uvećan i iznosiće 50 miliona dinara. Predviđena su i veća izdvajanja za dečiju i socijalnu zaštitu i iznosiće 911 miliona dinara“, rekao je Petrašinović.

Sredstva namenjena za konkurs za sufinansiranje mera energetske efikasnosti višestruko su uvećana, kazali su iz Gradske uprave Kragujevca.

„Ove godine je za konkurs bilo opredeljeno pet miliona dinara, dok je za narednu godinu planirano 20 miliona dinara“, kazao je Petrašinović.

O predlogu Odluke u budžetu za 2022. raspravljaće odbornici Skupštine grada na sednici u petak, 10. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari