Pregovori, protesti i međusobne optužbe: Koja su to lažna udruženja poljoprivrednika, ko se stvarno bori za bolje uslove, a ko je politički motivisan?

Ostavite komentar


  1. Ideja da sva polj.udruženha budu pod jednim krovom nije od juče. Pokojni prof. Lazić je bio inicijator da sva udruženja tj.svi poljoprivrednici budu , po samoj registraciji pol.gazdinstva , članovi Poljoprivredne komore . Model za to je bila Poljoorivredna komora Slovenije. Naravno, bilo kojoj vlasti to ne odgovara, pa se svaka ponaosob vlast trudi da do zajedništva NE DOĐE. Predloženi slovenački sistem podrazumeva tri asocijacije i to : poljoprivrednu komoru, zadružni savez i komoru za seoski turizam. Zadružni savez , u Srbiji, u ovom obliku je samo forme radi , znači radi kako vetar duva i ništa više. Postojeća privredna komora štiti interes samo prerađivača ili daje oprečna mišljenja za koja nisam siguran da ni sami razumeju šta znače. I tako u krug. Godina i godinama. Zbog toga ,situacija u ovom sektoru će biti samo gora i gora .

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.