Nema odlaganja generalnog štrajka taksista i autoprevoznika zakazanog za danas u Beogradu i 19 gradova širom Srbije. Glavni protestni skup zakazan je za 10 časova u Nemanjinoj ulici, na delu između Ulice kneza Miloša i Slavije. Štrajk će trajati do ispunjenja zahteva – kaže za Danas Svetislav Beljinac, predsednik Granskog sindikata taksi vozača i autoprevoznika „Nezavisnost“ i dodao da se taksisti izvinjavaju građanima zbog blokiranja saobraćajnica.

Beljinac podseća da je okupljanje taksista u Beogradu zakazano za osam časova na četiri lokacije – velikom parkingu Sava centra, parkingu hale Pionir, benzinskoj pumpi Slap u ulici Vladimira Tomanovića i na raskrsnici ulica Jablaničke i Kosmajske. On je rekao da će se od hale Pionir taksisti kretati ulicama Zdravka Čelara, Starine Novaka, Beogradskom i preko Slavije do Nemanjine, dok će od benzinske pumpe Slap kolona ići autoputem, Ustaničkom i Bulevarom oslobođenja. Od Sava centra vozači će ići ulicama Vladimira Popovića, Milentija Popovića, Bulevarom Mihajla Pupina, preko Brankovog mosta, Prizrenskom, Terazijama i Kralja Milana. Taksisti će se od raskrsnice ulica Jablaničke i Kosmajske kretati Trgovačkom ulicom, Lazarevačkim drumom, Obrenovačkim putem, Bulevarom vojvode Mišića i preko Mostarske petlje stići će do Nemanjine ulice. Autoprevoznici će protest započeti u Dunavskoj ulici na Dorćolu, odakle će ulicom Vojvode Bojovića, Karađorđevom, Savskom, preko Mostarske petlje, zatim autoputem, Vladimira Tomanovića, Vojislava Ilića, Gospodara Vučića, Bulevarom kralja Aleksandra, Batutovom, Dimitrija Tucovića, Ruzveltovom, Mije Kovačevića, Bulevarom despota Stefana i Klaničkog keja ponovo doći do Dunavske ulice.

Radnici Trudbenika blokiraju Terazije

Štrajkački odbor Trudbenik gradnje najavio je juče da će radnici tog preduzeća danas blokirati centralni deo Beograda, ulicu Terazije u delu ispred Agencije za privatizaciju. Grupa radnika Trudbenik gradnje 115 dana protestuje ispred Agencije za privatizaciju zahtevajući da se raskine ugovor o prodaji tog preduzeća. Beta

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari