Prihod od carina premašio polovinu učešća u državnoj kasi

Ostavite komentar


  1. Pre nekog vremena EU je opominjala Srbiju da carina moze da popunjava budjet do 8%,sve preko toga je „otimacina“ ili popunjavanje budjeta preko ledja naroda

  2. Znači sve uvozimo ništa ne proizvodimo, da nešto proizvodimo naplata bi bila najveća od PDVa.

  3. Da li je moguce da se direktor Tomic ovime hvali? Pa on nema pojma o svom poslu! Vucic je uz pomoc Tabakoviceve toliko naduvao uvoz jer je dinar pribogu sve jaci u odnosu na evro, da je deficit trgovinskog bilansa sve veci zbog sve veceg i veceg uvoza! I za to treba da hvali vrlog Vucica! Jadno!

  4. Dali je ovaj podatak moguc realno? 50% prihoda drzave je preko carina? NE moze biti. Mozda 5 ili 15??

  5. Za krpe iz kine carina 18%, dok je u EU 4%. Za polovnu garderobu (sve jedno odakle) carina 30%, a u BIH 5%…. Vrliki broj stranih kompanija posluje u bescarinskoj zoni, tako da domace firme i gradjani najvise ucestvuju u toj dobroj naplati. Gde se budala hvali, tu pametan cuti. Samo parazitske drzave zive od carina.

  6. Ako je uvoz robe i usluga Srbije u 2019. godini bio 23,9 milijarde evra, kao i da je najveći deo uvoza po podacima Republičkog zavoda za statistiku iz Nemačke, Rusije, Italije, Mađarske, Austrije, Slovenije, Hrvatske, itd., dakle iz zemalja sa kojima Srbija ima sporazume o slobodnoj trgovini i uvozu bez carina, odnosno 1% – carinska evidencija ili sa minimalnom carinskom stopom, postavlja se pitanje, kako je moguće da je u 2019. godini prihod od carina bio 5,5 milijarde evra, odnosno 23% od ukupne vrednosti uvoza koji je bio 23,9 milijarde evra.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.