Privatizacija banja još daleko

* Među nerešenim pitanjima su sudski sporovi koje je pokrenuo PIO fond oko vlasništva nad specijalnim bolnicama * Ne zna se da li će Ministarstvo zdravlja i nakon prodaje da finansira smeštajne kapacitete za domaće pacijente
Zvaničnici najavljuju veliko interesovanje za srpske banje, ali njihova privatizacija još nije blizu

Ostavite komentar


  1. Da budemo iskreni u banjski turizam treba mnogo uložiti ne bi li oživeo starim sjajem a naša država za to nema novaca. Zašto je onda problem što nam vrh države reklamira takve objekte gde bi se naši ljudi ponovo zaposlili? Prema tome nama je to preko potrebno, a ako predsednik i premijer jedne države daju garancije za te banje onda to nešto znači u vidu sigurnosti kod potencijalnih investitora.

  2. Srbija ima svoje velike prirodne potencijale i investicije u turizmu značajno bi doprinele bogatoj turističkoj ponudi.

  3. Neko je davno trebao da reši ove sporove ali se brinuo prodajom onih firmi gde su mogli uzeti dobru lovu a ne neku siću za banje.

  4. Mozda ce specijalne bolnice i banje bolje i savremenije fukcionisati ako budu privatizovane.

  5. Srbija je bogata banjama, koje mogu značajno doprineti razvoju turizma u našoj zemlji, zato se treba zalagati da se dovode što više stranih investitora koji će doprineti da banje Srbije ožive.

  6. Oteli ste PIO fondu devedesetih godina XX veka mnoge banje, a sada bi da ih prodade i da vi uzmete prihode od privatizacije za budzetske rashode. Od toga cete penzionerima dati 0,02% povisice i opet cete, u propagandne svrhe, da urlate kako tom milostinjom brinete o najstarijim gradjanima Srbije. Pritom cete ponavljati mantru da drzava finansira kompletan PIO fond. Pa, izadjite iz PIO fonda, dajte mu da upravlja dobrima koja ste mu oteli, pa nece vise penzioneri kukati na drzavu i nece imati mizerne penzije!
    A o komentarima botova, nemam reci, sem da prodaju svoje stanove i tu smeste nove investitore, a oni na ulicu!

  7. Pa nije to vole-ne vole, to je stvar poslovanja. Niko nece da ulaze novac tamo gde zna da taj novac nece da mu se makar duplo vrati.

  8. Srbija ima ogroman potencijal u banjskom turizmu, ali su nemarom prethodnih vlasti banje zapostavljene, te je razumljivo aktuelizovanje ove teme. Verujem da ce uz pomoc Vlade Srbije banjski turizam oziveti.

  9. Ne moze PIO da polaze pravo na vlasnistvo, banje su u vlasnistvu drzave. Mora se spreciti njihovo propadanje dovodjenjem investitora.

  10. Naravno da bi bilo dobro da ozivimo sve banje i vratimo ih na turisticku mapu Srbije i Evrope.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.