Privatizacija RTB-a: rešavanje problema ili prodaja u bescenje

U ponedeljak se otvaraju ponude za dokapitalizaciju borskog basena

Ostavite komentar


  1. Dan otvaranja ponuda za privatizaciju ili izbor strateškog partnera, koje će uložiti 350 miliona evra, za RTB Bor se približava. U svim pričama o RTB Bor, sa zvaničnih mesta, samo pršte laži i muljanja. Prikazujе se profitabilna proizvodnja i poslovanje nikada boljе. Stvarnost je malo drugačija, do sada država je godišnje upumpavala po sto miliona evra u bunaru zvanom RTB Bor, a sada to sve kriju “kao zmija noge!”. Naime RTB Bor ne plaća struju (u izveštaju EPS-a presek od 10. juna 2018. RTB Bor duguje za utrošenu struju 7.466.336.228 rsd ili 63.274.036 €), ne plaća rudarsku rentu, a po UPPR duguje za kredite još pola milijarde evra. Proizvodni troškovi su iznad cene bakra na LME, a laži Sose i ministara nema kraja? To je istina, a doterana istina čula se sa zvaničnih mesta. Zvaničnici više veruju čelniku RTB Bor, a ne Agenciji za privredne resurse.

  2. RTB se veoma dugo vuce i nema vise osnova trositi novac iz budzeta na firmu koja nema privredni rast. Privatizacija donosi poboljsanje uslova kako za radnike tako i za drzavu koja bi imala priliv.

  3. Privatizovati RTB Bor bi znacilo resavanje problema, jer vec dugo nije profitabilan.

  4. Pominje se višak zaposlenih. Pitajte gospodu koliko su „podobnih“ radnika primili u radni odnos od početka 2018e godine.
    Radnike kažnjavaju skidanjem procenta plate, salju na prinudne godišnje odmore itd. jer nemaju para za platu novoprispelih zaposlenih.
    Uteha je jedino jer uskoro sviramo kraj…

  5. Dobro je ako RTB danas dobije vlasnika, to je veoma, veoma neophodno i najbolje rešenje za ovu kompaniju. I hvala onima koji su omogućili da do ovoga dođe, sve drugo je prazna priča; nedovoljno informisanih ljudi ili onh koji imaju neke svoje lične interese. Srećno!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.