Na sednici Upravnog odbora Elektroprivrede Srbije održanom u Kostolcu objavljena je odluka da se povodom Dana EPS najvišim priznanjem „Đorde Stanojević“ nagradi Privredno društvo Termoelektrane-Kopovi Kostolac.


Tom prilikom Dragomir Marković, generalni diretkor EPS istakao je da to preduzeće spremno dočekuje zimsku sezonu. – Značajni radovi su urađeni u celom EPS-u i očekujemo da budemo na jednom višem nivou spremnosti u odnosu na prošlu godinu kada nije bilo problema u snabdevanju električnom energijom. Jedno od pitanja koje javnost interesuje svakako je razvoj elektrana iz obnovljivih izvora, a to je između ostalog i izgradnja prvog vetroparka upravo ovde u Kostolcu, snage 30 megavata. Taj projekat je već krenuo sa studijskom aktivnošću i verujem da će vrlo brzo, za godinu do dve početi izgradnja. To će biti prvo postrojenje u našoj zemlji za proizvodnju struje na turbinama koje pokreće vetar – rekao je Marković.

Dragan Jovanović, direktor TE-KO Kostolac istakao je da je to privredno društvo u EPS prepoznato kao ono koje je napravilo značajne pomake u svojoj poslovnoj politici, načinilo značajan pomak u dobrim proizvodnim rezultatima, ali i u stvaranju jednog profitabilnog preduzeća uz ostvarenje finansijske dobiti. Za nas je ovo priznanje ujedno i znak da smo na dobrom putu, naglasio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari