Problem Srbije su korupcija, slabe institucije i nedostatak transparentnosti

Stefano Beti, zamenik generalnog direktora Transnacionalne alijanse za borbu protiv nelegalne trgovine

Ostavite komentar


  1. Треба нам добра опрема и обучени људи како би борба против илегалне трговине била ефикаснија.

  2. Svakako sam mišljenja da treba da bude nulta tolerancija na svaki vid kriminala ali mi pre svega zaboravljamo da smo zemlja u tranziciji i da to sve nije samo njen deo već su otkriveni u tom području. Isto tako treba voditi računa da u tom delu oni ubrajaju i teritoriju KiM u čiji uvid u rad mi gotovo i da nemamo.

  3. Mislim da se Srbija u saradnji sa drugim medjunarodnim institucijama dobro radi u ovoj oblasti kriminala,ne treba da se uporedjuje ni sa kim ali mnogo vise radi na suzbijanju nego Crna Gora.

  4. Znaci sve da se legalizuje i eto nema undergraunda. Kakvi smo bili sad smo zlatni.

  5. Problem korupcije je prisutan svuda u svetu, a ne samo u Srbiji, ljudska priroda je takva da će uvek primiti ponuđeni novac za neku sitnu uslugu i protiv te ljudske osobine nema leka osim rigoroznog zakona koji bi to presekao ali ga sigurno ne bi totalno iskorenio.

  6. Problem je što organi zakona nisu dovoljno stručni da vode finansijske istrage, ili istraže ilegalnu trgovinu koja se obavlja na internetu itd. Međutim, postoje i druge oblasti u kojima je lakše učiniti napredak, kao što je dalje povecćanje nivoa automatizacije u carinskim procedurama, veći obim međunarodnog izveštavanja o intelektualnoj svojini i zapleni droga. Problem Srbije i jeste korupcija.

  7. Neminovno je, da se recidivi prošle vlasti, osete i prisutni su najviše u javnim institucijama.

  8. Korupcija je jako veliki problem u Srbiji,ali vazno je da su preduzete mere protiv korupcije,i verujem da ce te mere dati rezultate.

  9. Korupcija je jako veliki problem u Srbiji,ali vazno je da su preduzete mere protiv korupcije,i verujem da ce te mere dati rezultate.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.